JO9-1 lijdt onverwachte nederlaag tegen Hooglanderveen: 6-7

Winst en verlies zitten soms dicht bij elkaar in de sport, zo blijkt wel vaker. Dat kun je afleiden uit de eindstand, maar vandaag konden de jongens van BFC eigenlijk geen enkel moment aanspraak maken op de overwinning. En dat terwijl Hooglanderveen niet bepaald hoog staat aangeschreven………..

BFC liep eigenlijk de hele wedstrijd achter de feiten aan, want al na twee minuten stond de 0-1 op het scorebord.  In de vijfde minuut maakte BFC gelijk: keeper Tibbe dribbelde de bal in en speelde in één keer Fedde aan die vandaag startte op rechtsvoor. Een korte slalom, gevolgd door een strakke schuiver in de hoek: 1-1. Kort daarop maakte Justin er 2-1 van. De volgende minuten leverden echter weer twee doelpunten op voor Hooglanderveen, door weifelend optreden in de verdediging van BFC: 2-3. Vlak voor het eind van het eerste kwart maakte Daan er nog 3-3 van, na aangeven van Justin.

De doorstart van de eerste helft leverde eerst nog een voorsprong op voor BFC (Thijs bedient Yari, 4-3), maar daarna werd het initiatief weer uit handen gegeven: Hooglanderveen kon weer twee keer tot scoren komen door foutjes achterin. Dat leverde een ruststand op van 4-5.

Na rust eigenlijk hetzelfde beeld, al duurde het lang voordat er weer gescoord werd. Eerst was er de gelijkmaker (5-5) van Fedde die vanaf de rechterflank de bal een enorme poeier gaf die hoog in de linker kruising sloeg. Het was intussen de 35e minuut. Maar niet veel later was het toch weer Hooglanderveen dat kort achter elkaar twee keer tot scoren kwam: 5-7. Dat Wessel er in de laatste minuut nog 6-7- van maakte is zelfs voor de statistiek niet meer belangrijk: in de nieuwe competitieopzet wordt dit immers niet meer meegenomen. Voor de jongens restte niks anders dan een treurige aftocht naar de kleedkamer.

Wat ging er vandaag mis? Teveel, dat moge duidelijk zijn. Coach Ruben die vandaag weer veel wisselde met de jongens op verschillende posities gaf aan dat hij wel tevreden was over een aantal spelhervattingen van achteruit, maar dat er vandaag veel te weinig duelkracht werd getoond. Er is werk aan de winkel!! Komende week wordt er geoefend tegen Waterwijk, de week erna gaat de competitie weer verder.

Rene D.