JO9-1 laat Sporting Martinus ontsnappen: 9-8 verlies

Een keurig  trackrecord van de JO-9 1 tegen Sporting Martinus uit Amstelveen, dat was de uitgangspositie voor de uitwedstrijd van vandaag. Zouden de jongens dat kunnen vasthouden? De Amstelveners hadden het afgelopen seizoen steeds een goed voetballend team op de been gebracht, maar op felheid en duelkracht was BFC tot nu toe steeds de meerdere geweest. Kortom: weer een momentje van de waarheid.

Het eerste kwart van de wedstrijd was een duidelijk gevalletje aftasten, waarbij eigenlijk geen echte kansen ontstonden. Het spel was aan beide kanten redelijk goed verzorgd, met een opbouw van achteruit, maar de defensie was aan beide zijden op haar hoede. Er was een foutje in de opbouw van BFC voor nodig om het eerste doelpunt op het bord te krijgen: 1-0 in de 9e minuut. Twee minuten later was er een mooie aanval van BFC waarbij Wessel Daan in stelling bracht, die keurig binnen schoot: 1-1. Ook de 2-1 van Sporting Martinus was het gevolg van een weifelende opbouw van BFC, en wederom werd dit genadeloos afgestraft. Ook deze keer een snel antwoord van onze jongens: ditmaal stond Justin aan de basis en mocht Wessel de gelijkmaker binnen schieten: 2-2.  Sporting Martinus had intussen in de gaten dat er achterin bij BFC wat te halen viel, en begon steeds eerder met druk zetten op keeper Tibbe en de achterspelers, met de 3-2 en 4-2 tot gevolg.

Na de rust zagen we in eerste aanleg een ander BFC, dat meer en meer het initiatief overnam. Er kwam meer felheid in de duels, en niet lang daarna kwamen de doelpunten. Eerst was daar de 4-3, gescoord door Fedde, die een zelf opgezette aanval doeltreffend afrondde. De 4-4 kwam op het bord toen Justin goed voorbereidend werk van Wessel verzilverde. BFC bleef goed druk zetten, waarna Daan met een afstandsschot voor de 4-5 zorgde, waarbij Fedde de keeper in verwarring bracht en de bal stiekem toch niet aanraakte. Het werd zelfs nog 4-6 waarbij Yari de assist verzorgde en Thijs kon scoren.

Helaas, hierna waren de rollen weer omgedraaid: veelvuldig balverlies en niet adequaat ingrijpen zorgden ervoor dat de voorhoede van Sporting Martinus  keer op keer in een overtal situatie voor keeper Tibbe verscheen, waardoor er geen houden aan was.  In 6 minuten tijd werd vier keer gescoord, waardoor de voorsprong van BFC in no time werd omgebogen naar een 8-6 achterstand. Het laatste kwart gaf geen goed voetbal meer te zien. Te vaak werd het schot (van te ver af) verkozen boven een combinatie. Het leverde nog wel twee doelpunten op, van Justin en Yari, maar ook Sporting Martinus kon nog een keer scoren, waardoor een 9-8 eindstand op het bord kwam.

Jammer voor de jongens, die hun inspanningen tijden de training nog niet uitbetaald zien in goede wedstrijdresultaten. Een training is natuurlijk altijd anders dan een wedstrijd; met name het afwisselen in het  spelen op andere veldposities levert nog steeds teveel problemen op. Het zal  nog de nodige tijd en aandacht vergen om de gewenste manier van spelen zo in te slijpen dat alle spelers op elke positie uit de voeten kunnen. Geduld…..en veel trainen! Kom op mannen: het gaat goed komen!!

Rene D.