JO8-1 wint in beladen duel van Waterwijk

In de Hoofdklasse 1 heeft BFC O8-1 opnieuw geen mistap gemaakt. In een zeer beladen duel werd Waterwijk verslagen. Hierdoor is de O8-1 nog altijd ongeslagen en is de koppositie verstevigt.

Waterwijk beschikt over een sterke O8-lichting. Evenals BFC draaien ze bovenin de competitie mee. Dat het geen gemakkelijke wedstrijd zou gaan worden, stond dan ook op voorhand vast.

De O8-1 draait dit seizoen erg goed, maar een terugkerend fenomeen is de beroerde start die het team bijna elke wedstrijd doormaakt. De hele week was hier aandacht aan besteed, iets dat zich uitbetaalden.

In aanloop naar het duel kreeg de O8-1 een tegenslag te verwerken. Rijk viel vrijdag ongelukkig uit een klimrek en brak daarbij zijn pols. Ondanks dat was Rijk aanwezig als aandachtig toeschouwer. Fanatiek als-ie is, moedigde hij zijn teamgenoten de gehele wedstrijd aan.

In de openingsfase golfde het spel op en neer. Het was duidelijk dat hier twee sterke teams aan het spelen waren, want het tempo lag hoog. Na ruim 10 minuten spelen kwam BFC dan toch op voorsprong. Nadat Faas een knappe combinatie met Boet aanging, kon Aert worden vrijgespeeld. Hij wist zich kort gedekt door een Waterwijker, maar kreeg het desondanks toch voor elkaar om de openingstreffer te produceren. Een uitstekend doelpunt.

Na deze treffer leek het alsof de BFC-ers 1-0 wel genoeg vonden. Het spel werd slordig en verdedigende taken werden in deze fase verzuimd. Waterwijk kreeg hierdoor in aanvallend opzicht meer ruimte om te voetballen en dat moet je dit elftal niet geven. In een mum van tijd poetste de Almeerders de achterstand weg. Twee snelle doelpunten achter elkaar maakte dat Waterwijk toch nog met een voorsprong de rust inging.

In de rust werden een aantal zaken goed gezet. De inzet uit de openingsfase zou weer moeten terugkeren en de jongens zouden zich niet op felheid moeten laten aftroeven. Nu lieten de Bussumers zich namelijk te gemakkelijk aan de kant zetten, al gebeurde dit soms ook niet helemaal op een correcte wijze, getuige ook de bloedlip die Casper in de eerste helft opliep.

Bij de start van de tweede helft leek de boodschap aangekomen. BFC kantelden het spelbeeld weer in haar voordeel en domineerden de wedstrijd. Het was dan ook wachten op de gelijkmaker.

Die viel even later na een uitstekende actie van Ties. Hij maakte optimaal gebruik van de nieuwe spelregels door vanaf de zijkant snel in te dribbelen en naar binnen te trekken. Vervolgens schoot hij de bal met rechts strak in de korte hoek, voor de doelman geen houden aan: 2-2.

Deze stand bleef vervolgens nog lang op het scorebord staan. Het spel golfde weer op en neer en beide teams waren een aantal keren dichtbij een treffer. Zo bracht doelman Julius een aantal keer fraai redding op gevaarlijke afstandsschoten en greep ook Imraan een paar keer daadkrachtig in.

Tijdens deze spannende fase, werd de sfeer langs de lijn steeds grimmiger. De meegereisde supporters van Waterwijk lieten zich van hun slechtste kant zien. Leidsman Coen werd diverse malen bejegend en op een gegeven moment stapte ouders van Waterwijk zelfs het veld in, waardoor de wedstrijd werd onderbroken. Een Almeerse scheldpartij was het gevolg.

Ondanks dit korte intermezzo liet BFC zich niet uit het veld slaan (soms letterlijk). De O8-1 gaf het enige juiste antwoord op dit wangedrag en liet haar voeten spreken. De wedstrijd leek met nog drie minuten te spelen af te stevenen op een gelijkspel, maar dit bleek buiten Aert om gerekend. De vervanger van Casper was erop gebrand om het slotakkoord voor zijn rekening te nemen.

Faas zette Aert met een geweldige pass vrij voor de keeper. De bal van Faas sneed dwars door het hart van de Waterwijk-defensie en stelde Aert in staat om het winnende doelpunt te maken. Dit deed de aanvaller dan ook. Aert joeg de bal met al zijn kracht in het dak van het doel en schoot BFC naar de overwinning.

Dat het vervolgens in de slotminuut ook nog 4-2 werd, gaf de verhoudingen op het veld des te beter weer. BFC was over de hele wedstrijd gezien de bovenliggende partij en was de dikverdiende winnaar. Aert completeerde zijn hattrick door na goed werk van Ties en Boet via de binnenkant van de paal ook nog de vierde BFC-treffer op te laten tekenen.

Zoals gezegd dus een dikverdiende zege, maar wel eentje met een donkere rand. Het wangedrag van Waterwijk leek tijdens de wedstrijd beëindigd, maar direct na het laatste fluitsignaal konden de Almeerders zich niet beheersen, met opnieuw veel geschreeuw en dreigementen tot gevolg. Onbegrijpelijk dat er ouders zijn die zich bij een potje voetbal tussen jongens van zeven jaar op deze manier misdragen.
Des te knapper dat BFC O8-1 in staat blijkt om ook dit soort wedstrijden te winnen.