JO17-1 verlaat weg van de overwinning

Het is de JO17-1 niet gelukt om voor het eerst dit seizoen een derde overwinning op rij te boeken. Op de Meerweg  werden De Foresters meermaals in het zadel geholpen door de thuisploeg, met een 2-4 verliesbeurt voor BFC als triest resultaat. 

Volg de JO17-selectie ook op: 

Facebook
Instagram
Flickr

Seyfullah komt net een teenlengte tekort…

Na de winst van tegen Huizen was er sprake van een positieve “vibe” rondom de JO17-1. Er werd immers een mooie overwinning geboekt met echt teamspel als basis. Tegen De Foresters moest die vibe de overwinning brengen; een lastige klus. Want de bezoekers hebben een solide reeks overwinningen neergezet en bezetten een mooie tweede plaats in de competitie. Een mooi affiche op deze herfstdag dus!

Het kon alle kanten op in de eerste helft. BFC was best kansrijk, en er werd vooral via de vleugels veelvuldig aangevallen. Tegelijkertijd had BFC verdedigend erg veel moeite zich aan te passen aan de speelwijze van de bezoekers, en was er niet echt dezelfde verdedigende lijn te ontdekken zoals die vorige week tegen Huizen zo eendrachtig werd uitgevoerd. Linies stonden ver uit elkaar, de verdediging schoof niet door, en meermaals konden de bezoekers ver op de helft van BFC doorbreken of worden gelanceerd. Tel daar bij op dat BFC veel balverlies leed of gewoon ballen over de zijlijn liet verdwijnen, en de conclusie kan worden getrokken dat de thuisploeg op geen enkele manier deed denken aan de ploeg van vorige week.

Het was een eerste helft waarin beide keepers hun ploeg lang op de been wisten te houden. Zo redde Bas knap in een één-op-één en miste Seyfullah aan de andere kant oog in oog met de keeper omdat hij net een teenlengte tekort kwam om een steekpass van Cesar tot doelpunt te promoveren. Maar BFC wist het vlak voor rust toch voor elkaar te krijgen: een vrije trap werd door Thijs de Haan en Rutger snel genomen, en van een meter of dertig raakte Rutger hem weer eens zodanig, dat de keeper slechts een kleine tik tegen de bal kon geven, voordat hij in het net sloeg: 0-1! Hiermee lijkt het gevoel dat Rutger enkel mooie goals kan maken weer eens te worden onderstreept, want net zoals tegen SDO kreeg hij met zijn doelpunt de handen op elkaar.

De vreugde was van korte duur. Na balverlies was de omschakeling van BFC niet fel, en mocht een middenvelder van de bezoekers ongehinderd vier man uitspelen. Het drukmoment rondom de bal en het doorstappen van de verdediging kwam zoals vaker deze eerste helft van te ver en te laat, en dus tastte BFC overal mis, Het uitspelen van het uiteindelijke overtal was voor De Foresters een koud kunstje, en dus ging men met een 1-1 stand rusten.

Het gezicht van Rutger sprak boekdelen…

Na rust ging BFC voor een voorsprong, maar het werd een achterstand. Nog geen drie minuten na rust liep BFC tegen een tegengoal aan. Een bal werd centraal achterin weggewerkt maar direct geblokt door een “Forester” en hierdoor kwam de bal bij een vrije nog aanwezige spits achter de verdediging. “Achter de verdediging?” zult u denken, en inderdaad, de speler stond daar nog van een eerder moment, en profiteerde dus in buitenspelpositie van dit buitenkansje. De scheidsrechter beoordeelde op afstand dat dit nooit buitenspel kon zijn, en alle protesten ten spijt, keurde hij het doelpunt goed; 1-2.

Maar waar BFC in de eerste helft snel een voorsprong verspeelde, daar deden de bezoekers dit nu. Enkele minuten later werd Tim na een goede actie naar binnen overduidelijk gevloerd, en dus kon de scheidsrechter niet anders dan BFC de kans te geven zijn eerdere fout te herstellen.

Seyfullah was de aangewezen persoon om deze penalty te benutten, en hij liet zien waarom. De bal sloeg hoog in het doel en BFC stond weer gelijk!

De veerkracht die BFC toonde was knap, maar wederom van korte duur. Ongeveer een kwartier na rust was BFC op het oog iets beter, maar toch ging er iets mis; Danko wilde koste wat kost een tegentreffer voorkomen en haalde zijn doorgebroken man neer. Of Bas de 1-op-1 nog had kunnen hebben, zullen we nooit weten. Wel weten we dat Danko met rood mocht vertrekken en BFC met tien man verder moest.

Seyfullah schiet raak vanaf 11 meter.

Een zo mogelijk nog zwaardere opgave voor BFC dus, maar geen onmogelijke. BFC deed in ondertal echt niet onder voor de bezoekers, en zij liepen zich stuk op het collectief wat de thuisploeg nu vormde. Op de bank was men tegelijkertijd druk bezig met de tactiek om wellicht zelfs een voorsprong te grijpen.

Maar nog voor wissels en omzettingen konden worden doorgevoerd, had BFC alle kans op een voorsprong alweer weggegeven. Na een totaal onnodige overtreding in het strafschopgebied, mochten de bezoekers hun voorsprong grijpen via een penalty. Deze buitenkans werd binnengeschoten en zodoende stond BFC nu wederom op achterstand, alleen nu met één speler minder. Achteraf kan dus worden gezegd dat door het weggeven van deze strafschop Danko nu voor niets moet toekijken in de wedstrijd tegen Purmersteijn volgende week.

Een nederlaag dus, en nu BFC alle drie de wedstrijden tegen clubs uit de huidige top drie heeft verloren, is de conlcusie dat deze JO17-1 met recht niet zelf in die top drie staat. De twee mooie overwinningen tegen Huizen en SDO ten spijt, zal moeten worden toegekeken vanaf de zijlijn hoe KFC, De Foresters en WV-HEDW zich gaan bezighouden met de winst van de allereerste periode.

De kans op alweer een gelijkmaker leek nu totaal afwezig, en toen ook de 2-4 in de slotminuten nog viel, was de illusie dat BFC nog ergens een puntje kon afsnoepen volledig vervolgen. Volgende week mag BFC tegen Purmersteijn proberen de nare smaak van dit verlies weg te spoelen. Helaas zonder Danko, maar hopelijk wel weer met Mano in de gelederen.

Man of the Match:
Rutger scoorde en ging als aanvoerder tot aan het einde volle bak. Dit leverde hem de titel “Man of the Match” op. Top gedaan Rutger!