Houten is geen partij voor vlot spelend BFC JO 9-1. Uitslag 2 – 8

Al op een groen, groen, groen, groen knollen-, knollenveld……

Dat zou de openingszin geweest kunnen zijn van een klassiek kinderlied, geschreven door Jan Goeverneur op muziek van Johannes Worp in het illustere jaar 1866, maar op het laatste moment werd het veld een land, en kwamen er haasjes langs in plaats van voetballertjes……Een gemiste kans….

Laten we het erop houden dat het veld waarop de jongens van BFC vandaag mochten aantreden in  en tegen Houten niet 100% waterpas was. Dat zijn zo de nadelen van echt in plaats van kunstgras, maar een kniesoor die daarop lette op deze prachtige zomerse zaterdagmorgen. De amusementswaarde ging er af en toe van omhoog, maar het ging soms jammer genoeg ook ten koste van een mooie afronding van evenzo fraaie aanvallen.

Er viel gelukkig genoeg te genieten deze ochtend, want onze jongens hadden er weer zin in. Met een nog immer buikgrieperige Tibbe thuis, kwamen ze met een man minder het veld op. Het keeperprobleem moest binnen de eigen gelederen worden opgelost, en niet, zoals afgelopen woensdag bij een inhaalwedstrijd tegen het Utrechtse Kampong met stand-in Joep uit team 2. Deze wedstrijd werd toen met 8-5 binnen gesleept (3x Thijs, 3x Wessel, Yari en Daan tekenden voor de BFC productie), waarbij BFC de eerste drie kwarten eigenlijk superieur speelde, en in het laatste kwart de tegenstander toch weer liet terug komen.

Terug naar de wedstrijd van vandaag. Yari had de handschoenen aangetrokken, en BFC zat meteen lekker in een ritme. Mooi combinatievoetbal resulteerde enkele malen in kansen, maar het laatste tikje was steeds net niet precies. Hierbij was af en toe ook sprake van een polletje dat niet goed lag, want de bal maakte soms vreemde capriolen. Maar in de 4e minuut was het toch raak: Hugo maakte zich mooi vrij voor de keeper en schoot beheerst binnen: 0-1. In de 8e minuut deed hij dat nog eens dunnetjes over en weer een minuut later schoot Wessel de 0-3 binnen. In het tweede kwart werd er nog steeds goed gevoetbald, maar een score leverde dat niet op. De schaarse keren dat Houten aan aanvallen toe kwam, was Yari steeds op zijn post, waarbij hij goed werd ondersteund door de laatste linie met Camillo en Thijs.

In het derde kwart kreeg Camillo de keepershandschoenen aan, en mocht Yari de wei in. Een van zijn eerste acties rondde hij af met een ziedend schot, dat nog wel door de keeper kon worden gepareerd, maar de terugspringende bal werd genadeloos de touwen in gepoeierd door een alerte Fedde: 0-4. Het vijfde doelpunt was weer een bijzonder fraaie, en wederom was het Hugo die met een rake kopbal de keeper het nakijken gaf. Geen loepzuivere, maar wel een hattrick! Daarna was Fedde weer aan de beurt: hij speelde zichzelf vrij en joeg de bal spijkerhard in het doel: 0-6.

Ook in het vierde kwart werd er nog steeds goed gevoetbald door de mannen, maar ook Houten kroop wat vaker uit de schulp. Ze waren echter uitermate ongelukkig in de afronding: niet alleen stond Camillo goed op zijn plek om de schoten uit zijn doel te houden, maar ook de doelpaal en doellat stonden tot drie keer toe een Houtense score in de weg. Aan de andere kans was BFC nog wel twee keer succesvol: Daan, vandaag spelend als Modric op mid-mid, gaf een weergaloze steekpass op Thijs, die de keeper het nakijken gaf (0-7), en enkele minuten later was het weer raak: Daan haalde uit met links, de keeper liet de bal wegspringen en Thijs was er als de kippen bij: 0-8.

Hierna verslapte BFC enigszins, waardoor  Houten toch nog twee keer iets terug kon doen. Hiermee kwam de eindstand op een verdiende 2-8 overwinning. Woensdag 30 mei wordt de laatste wedstrijd van het seizoen gespeeld: uit tegen FC Almere. Zet ‘m op mannen!!

Rene Daselaar.