Geweldige rentree van Hugo bezorgt BFC JO9-1 een verdiend gelijkspel tegen Buitenveldert: 4-4

De wedstrijd tegen Buitenveldert stond vandaag in  het teken van de rentree van Hugo, die 5 ½ maand geen wedstrijd heeft kunnen spelen. Tijdens de trainingen had hij natuurlijk al wel laten zien dat hij het aan kan, maar een wedstrijd is natuurlijk toch een tikkie anders. We moesten het ook deze week nog zonder keeper Tibbe  doen, dus het beloofde in meerdere opzichten een spannende ochtend te worden. Buitenveldert was de afgelopen twee competities niet voor niets onze grootste tegenstrever geweest.

De start was koud, op alle fronten. Met een temperatuur van maar net boven het vriespunt was het maar goed dat de thermobroeken uit de kast waren getrokken, maar de koude start was ook zichtbaar in de eerste rommelige fase van de  wedstrijd. Buitenveldert was fel vanaf de eerste minuut, en zette de verdediging van BFC meteen onder druk. Het was in de derde minuut dat Yari, in de eerste helft op het doel, de bal moeilijk kwijt kon, en de bal daarna ongelukkig kreeg teruggespeeld, waardoor de bal zomaar in het eigen doel belandde: 1-0 voor Buitenveldert. Ook in de daarop volgende minuten kwam BFC nauwelijks aan voetballen toe, niet in de laatste plaats doordat Buitenveldert erg fysiek bleef spelen en met regelmaat bal én man attaqueerde: Fedde en vooral Daan kregen een paar flinke aanslagen te verwerken. Amper drie minuten na de eerste goal was het weer raak: Buitenveldert maakte gebruik van aarzeling in de defensie en gaf Yari het nakijken: 2-0.

Toe de eerste tien minuten voorbij waren leek het of de jongens van BFC wat beter in hun spel kwamen, en dat zou zomaar te maken kunnen hebben met de aanwezigheid van Hugo binnen de lijnen. Een balvast aanspeelpunt voor zijn teamgenoten, een paar technische hoogstandjes en voorzetten en ook in de duels staat hij zijn mannetje. Een fantastische actie in de buurt van het vijandelijke doel had een beter lot verdiend: een tegenstander werd fraai uitgekapt en alleen de lat stond een bekroning middels een doelpunt in de weg.  Hugo is terug! Het zelfvertrouwen van het hele team leek erdoor toe te nemen, waardoor wat vaker de weg naar voren werd gevonden. In de 19e minuut zette Thijs met een steekpass Fedde aan het werk, die niet heel lang hoefde na te denken en met een doffe knal de 2-1 liet aantekenen. Toch viel er voor de rust nog een kleine tegenslag te betreuren: achterin begrepen Justin en Yari elkaar niet helemaal , en de bal eindige voor de tweede keer onbedoeld in het eigen doel: 3-1.

In de rust ruilden diezelfde Yari en Justin van shirt, waardoor Justin op goal  ging staan. Coach Ruben gaf de jongens mee dat ze nog wel wat feller mochten gaan spelen, omdat ze op dat punt door Buitenveldert werden afgetroefd. Voetballend probeerde BFC de in de eerste helft ingezette lijn voort te zetten, en er ontstonden de nodige kansen, waarmee in the end net even te slordig werd omgesprongen. Na enkele vergeefse pogingen was uiteindelijk de eer aan Wessel , die door Thijs vrij voor de keeper werd gezet, en genadeloos hard de 3-2 liet aantekenen. Buitenveldert rook het gevaar en ging weer meer van het eigen doel af  voetballen. Na enkele fraaie reddingen van Justin moest hij uiteindelijk toch een keer de bal uit het net vissen: 4-2.

Met nog zes minuten op de klok ging BFC voor de laatste kans. De duels werden nog een tandje feller. Hugo werkte zich voorin een slag in de rondte en bleef als een lastige horzel de defensie van Buitenveldert het leven zuur maken. Met een van die acties bezorgde hij Wessel een niet te missen kans, en daar hoefde deze niet heel lang over na te denken: 4-3. Nog geen minuut later rukte Camillo op over de linkerflank, waarna hij Thijs in het centrum aanspeelde. Thijs bedacht zich geen moment en knalde van grote afstand de bal in de touwen: 4-4. In de slotfase waren er over en weer nog wel wat kleinen kansen, maar de einduitslag stond intussen al op het bord.

De mooiste opbrengst van deze voetbalochtend: de toch wel glorieuze rentree van Hugo in het team. Geweldig om hem met zijn teamgenoten weer bezig te zien. Hij was zichtbaar gesloopt na deze krachtsinspanning, maar die glimlach na de wedstrijd: onbetaalbaar!

Rene D.