F1 bekert verder na zege op Huizen F1

Huizen F1 – BFC F1: 0-4. Doelpunten: Jappie (3x) en Sam

Na een mooi midweeks oefenpotje tegen Hooglanderveen F1 (5-4 zege) mocht de F1 afgelopen zaterdag al vroeg aantreden voor een bekertreffen in en tegen Huizen.

Om 8.30 uur klonk het eerste fluitsignaal van de kleine maar kordate leidsman. Tegenstander Huizen, ook een 1e klasser, was in het verleden al een aantal keer een geduchte tegenstander gebleken. Maar onze jongens oogden sterk en fris en gingen vanaf de 1e minuut geconcentreerd de strijd aan met de fysiek sterke maar fair spelende opponent. Na een minuut of tien zette Jappie de ploeg met een hard en bekeken schot op voorsprong. Vlak voor rust scoorde hij ook de 2-0 na mooi voorbereidend werk van Arthur. Na de rust ging het spel initieel gelijk op totdat de doorgebroken Tim alleen op onreglementaire wijze kon worden gestopt. Uit de toegekende penalty scoorde Jappie via de onderkant lat zijn derde treffer. Daarna kreeg BFC nog een aantal grote kansen en kon Sam de 4-0 einduitslag aantekenen.

Keeper Kas stond als een leeuw te keepen. Zijn kooi bleek een onneembare vesting en na afloop werd hij met dan ook terecht tot MOTM verkozen. Ook de rest van de verdediging stond als een huis. Vincent als altijd zeer betrouwbaar en ook gevaarlijk bij de aanvallende corners. Centraal stond Timothy, de wederom veel meters makende alleskunner, die zijn ploeg vooral na rust nog meer op het aanvallende sleeptouw nam. Linksachter William, in de winterstop overgekomen uit de F2, speelde een weergaloze wedstrijd. Door zijn snelheid en wilskracht niet te passeren en als dat dan toch gebeurde wist hij de bal in de achtervolging vaak alsnog te veroveren. Voorin had de behendige Milan het in eerste instantie zwaar met de twee koppen grotere tegenstander. Maar naarmate de wedstrijd vorderde wist hij zich meer en meer van hem te ontdoen en kon hij zo de andere voorwaartsen van mooie steekballetjes voorzien. Op links speelde Arthur een fijne wedstrijd. Met zijn fluwelen techniek was hij zijn tegenstanders vaak te slim af en wist hij enkele zeer gevaarlijke voorzetten af te leveren. Rechtsvoor stond de linksbenige Jappie wiens hattrick hierboven reeds is beschreven. Allrounder Sam speelde achtereenvolgens links, midden en rechts voorin en zorgde met zijn snelheid en schotkracht voor veel gevaar. Joepie, reeds op hoogtestage in de Alpen, leefde op afstand mee via de app.

Al met al een soevereine overwinning in het bekertoernooi. Op naar de volgende ronde en afwachten welke tegenstander er uit de koker gaat komen. Wij houden u op de hoogte!

In verband met de voorjaarsvakantie wordt er de komende 2 weekenden niet gespeeld. Trouwe volgers van de F1 zijn op 12 maart weer meer dan welkom bij de competitiewedstrijd in en tegen Diemen.

@GVT