BFC wederom hofleverancier van de profclubs

Plezier en Ambitie gaan hand in hand bij BFC. De kweekvijver van aanstormend talent in Bussum stroomt letterlijk en figuurlijk over. De Blauwe Draad en het Gooische Gif zijn niet langer onopgemerkt, in onze regio en (ver) daarbuiten.

Tientallen uitnodigingen voor stageperiodes haalden dit seizoen de mailboxen en brievenbussen, maar liefst 44 jeugdspelers van BFC kregen een officiële uitnodiging voor deelname aan ‘professionele’ activiteiten. Vorig seizoen zag BFC al een elftal (!) spelers onderdak vinden bij een betaald voetbal organisatie. Ook dit seizoen worden de dubbele cijfers gehaald. De teller staat inmiddels op 10! En dan te bedenken dat sommigen zelf bedankten voor een definitieve transfer en een langer verblijf in Bussum verkozen boven een voetbalsprookje elders… Ook mooi!

We zetten onze vertrekkende talenten graag nog een keer in onze etalage!

Naam  Team  Naar
Mostert, Martijn JO15-1  PEC Zwolle
Daal, Alexander JO13-1  Ajax
Gorter, Olaf JO13-1  Ajax
Lovers, Sidney JO13-1  FC Utrecht
Akkerman, Mees JO13-1  Vitesse
Pieters, Boris JO12-1  Ajax
Kuseke, Adonai JO12-1  FC Utrecht
Geytenbeek, Toine JO11-1  Ajax
Elffers, Timme JO10-1  AZ
Kamphuis, Mats JO10-1  Vitesse

Vanzelfsprekend wenst BFC deze spelers veel succes en voetbalplezier toe. We blijven ze volgen!

Deze gouden medaille heeft twee kanten

We zijn ons bewust van de keerzijde van deze mooie medaille. Maar we zijn er trots op! Waar spelers gaan, zullen ook spelers komen. BFC is zich bewust van de aantrekkingskracht, maar blijft ook veel waarde hechten aan een eigen identiteit. Met de continuïteit bij de selectietrainers voor komend seizoen en het reeds aanwezige talent in de huidige selectie- en breedteteams zien wij de toekomst met vertrouwen tegemoet.

In nauwe samenwerking tussen de Technische Commissie, HJO’s en selectietrainers hanteert BFC spelregels voor externe instromers. Deze spelers zijn significant beter dan huidige BFC-ers, wonen in een logisch verzorgingsgebied en komen de continuïteit van onze jeugdopleiding ten goede.

Geïnteresseerden kunnen zich melden via tc-bfc@live.nl

Technische Commissie