BFC onder 10-1 ook te sterk voor Sporting Martinus: 12-6

Een waterig zonnetje, de kou nog niet helemaal uit de lucht: een ochtendwedstrijd voor de jongens van onder 10, en dus ook voor de trouwe supporters. De line up voor vandaag bestond uit Niek (GK), Camillo, Thijs, Tijn, Fedde, Daan, Wessel en Jordy. Tegenstander was een oude bekende: Sporting Martinus uit Amstelveen; een team dat bekend staat om z’n verzorgde voetbal en goede positiespel.

§En dat was precies wat onze jongens in het eerste kwart geserveerd kregen! Al in de eerste minuut lag de bal in het (verkeerde) mandje: 0-1. De jongens van BFC stonden er bij en keken ernaar. “Wakker worden”, klonk het van de kant, en dat wel even nodig. Weggetikt worden op eigen terrein is natuurlijk nooit prettig, dus de ruggen werden gerecht, en de hyena-startpositie werd weer ingenomen.  Dat leverde een wat evenwichtiger spelbeeld op, waarbij BFC ook zelf aan aanvallen toekwam, en het vizier steeds scherper werd afgesteld: Hierdoor kon Wessel in minuut 7 de gelijkmaker produceren na goed voorbereidend werk van Camillo: 1-1. Maar enkele minuten later was er toch weer een tegentreffer te incasseren, dit keer door wat weifelend optreden in de defensie: 1-2

In de eerste korte pauze werd doorgenomen wat er beter zou moeten: meer en beter vrijlopen en aangeven dat je de bal wil hebben, zodat de tegenstander achter de feiten aan gaat lopen (in plaats van andersom). Achterin mochten de verdedigers keeper Niek wel wat meer helpen bij spelhervattingen, en natuurlijk (nog) meer jagen op de man met de bal! En zo geschiedde. De eerstvolgende fraaie aanval werd ingeleid door Fedde, die zijn tegenstander te snel af was, en de vrije man wist te vinden. Dat was Wessel, en die weet daar in de regel wel raad mee: 2-2. Nog één keer kwam Martinus op voorsprong, weer door net even niet doortastend genoeg optreden achterin (2-3), maar daarna was de koek voor hen op. Eerst schoot Fedde de 3-3 binnen en daarna was het erop en erover. Wessel speelde eerst zichzelf en toe Daan vrij, en die had weinig moeite om de 4-3 binnen te schieten. Wessel zelf was goed voor de 5-3 en vlak voor rust schoot hij ook de 6-3 binnen, keurig aangespeeld door Thijs.

Het fraaie combinatiespel werd in de tweede helft doorgezet, en coach Jesper kon nu volstaan met het aangeven van de puntjes op de i. De doelpunten bleven intussen vallen: Jordy als aangever voor Wessel: 7-3, Wessel zelf met de 8-3 en Fedde die na een afvallende bal de 9-3 binnen kegelt…met links. Hoewel Martinus geen vuist meer kan maken, scoren ze nog wel een keer tegen: 9-4, maar aan alles kun je merken dat het geloof weg is. BFC is de bovenliggende partij en drukt nog even door. Met een fraaie schuiver in de verre hoek schiet Daan de 10-4 binnen, enkele minuten later gevolgd door een zeer fraai opgezette aanval over meerdere schijven, waarbij Wessel de bal panklaar neerlegde voor Jordy, die de bal zo binnen kon lopen: 11-4. FIFA-goal! klonk het vanaf de kant, en ja: fraai was het zeker.

In het laatste kwart van de wedstrijd was de scherpte er een beetje van af en kon Martinus toch nog twee keer scoren. Er was gelukkig ook nog een fraaie BFC-treffer te bewonderen. Tijn startte één van zijn fraaie rushes door het midden, en speelde Fedde in de vrije ruimte op rechts aan. Die passeerde een mannetje  en zette Jordy met een strakke pass vrij op rechts voor het doel. Jordy aarzelde geen moment en speelde de bal op de inlopende Thijs die de keeper kansloos liet. Op de eindstand van 12-6 viel bijzonder weinig af te dingen. BFC was gewoon de betere ploeg, maar dat lukt alleen maar als iedereen in het team zijn taak goed uitvoert. Vandaag was dat een groot deel van de wedstrijd het geval, en dan is het echt genieten langs de lijn!!

Rene Daselaar.