BFC JO9-1 start de competitie voortvarend: 12-5 winst!

Vandaag was de eerste officiële wedstrijd van onze jongens in de nieuwe competitie. Na een drietal bekerwedstrijden en een toernooi mogen ze nu in de Hoofdklasse 1 laten zien wat ze waard zijn. In deze competitie treffen ze een aantal oude bekenden (Buitenveldert, AFC), maar ook een aantal teams dat ze niet eerder tegenkwamen.

Op het sportpark aan de Meerweg in Bussum was Roda ’23 de eerste tegenstander. Een team waar ze vorig jaar ook tegen speelden, waarbij het best spannend werd. Spannend werd het deze keer niet. Vanaf de start liet BFC zien met welke intenties ze deze wedstrijd in waren gegaan. Fel vooruit verdedigen om zo snel mogelijk in de aanval te kunnen gaan. In de derde minuut was het al raak: Fedde, deze keer gestart op rechtsvoor bekroonde een zelf opgezette aanval met een hard schot in de verre hoek: 1-0. Drie minuten later kon Thijs oprukken door het midden, en ook zelf afronden: 2-0. BFC was in deze fase al zo dominant dat Roda er nauwelijks uit kon komen. In de 8e minuut was het weer raak. Fedde kwam over rechts naar binnen en scoorde met een bekeken schot in de korte hoek: 3-0. In de negende minuut kon Roda voor het eerst iets terugdoen. Een aanvallertje glipte door de verdediging en gaf keeper Tibbe het nakijken: 3-1.

Na de eerste korte pauze (na 10 minuten) kwam BFC weer sterk uit de startblokken. Thijs scoorde in de 13e en 14e minuut, beide keren na goed aangeven van Daan, die in het veld was gekomen voor Fedde. Ook Wessel was naar de kant gegaan, waardoor  Justin weer speelminuten kreeg. Een minuut later was het Camillo, die een afvallende bal het doel in kon werken (6-1), waarna Roda weer wat terug kon doen: 6-2. Vlak voor de echte rust kon Justin nog de 7-2 binnen schieten, na goed voorbereidend werk van Daan.

Na rust zagen we eigenlijk hetzelfde beeld. Jari en Camillo begonnen nu op de bank, waardoor Fedde en Wessel de posities achterin moesten overnemen. Daan scoorde nu als eerste, na aangeven van Thijs: 8-2. Hierna scoorde Roda (8-3) en daarna was het weer de beurt aan BFC. Eerst Fedde met de 9-3, en Camillo liet in de laatste minuut van het derde kwart de 10-3 aantekenen, na een assist van Thijs.

Het vierde kwart begon wat rommelig aan BFC-zijde. Met Thijs en Justin aan de kant was het even schakelen naar de juiste posities. Roda profiteerde optimaal en scoorde in twee minuten evenzovele keren, waardoor de stand op 10-5 kwam. In de slotminuten was het toch weer BFC dat voor een fraai slotakkoord zorgde: Eerst was het Wessel met een pegel van afstand (11-5) en in de laatste minuut kon Daan een net niet score van Justin alsnog promoveren tot doelpunt: 12-5!

Een fraai resultaat waar coach Ruben niet ontevreden over was. Hij prees de jongens voor het soms zeer fraai uitgevoerde combinatiespel, waarbij  snel een vrijstaande speler werd gevonden.  De kanttekening daarbij was dat ze hier nog veel stabieler in moeten worden. Dat klinkt als een mooie doelstelling om in de trainingen verder aan te werken. De volgende proeve van bekwaamheid mogen de jongens volgende week afleggen, uit tegen Legmeervogels. Wij zijn erbij!!

Rene D.