BFC JO9-1 is uiteindelijk te sterk voor Victoria en boekt een verdiende overwinning

Het stond nog strak op ons netvlies: een oefenwedstrijd bij de start van dit voetbalseizoen tegen Victoria. We speelden met de nieuwe onder-9 selectie, duidelijk nog niet op elkaar ingespeeld, en we kregen een ongenadig pak slaag. Deze wedstrijd moesten de jongens laten zien dat ze een stuk verder waren gekomen, en tot meer tegenspel in staat.

De start, in alle vroegte, was goed. Al in de eerste minuut lag de bal “in het mandje”: Fedde was de aangever en Wessel rondde af: 0-1. Twee minuten later was er ook al een tegentreffer, maar direct daarna was het weer Wessel, deze keer aangespeeld door Thijs, die BFC weer op voorsprong zette: 1-2. In deze fase liet BF zien dat ze als team goed druk konden zetten op de tegenstander, en deze had daar zichtbaar moeite mee: Victoria kreeg de bal niet in de buurt van keeper Tibbe. In de 10e minuut was het weer raak: Fedde stopte een tegenstander af op de rechterflank, trok door naar binnen en scoorde beheerst in de korte hoek: 1-3.

Het tweede kwart begon voortvarend. Hugo en Yari kwamen als wisselspelers het veld in, en lieten zich meteen gelden. Eerst strafte Hugo een foutje van de keeper af (1-4), en daarna stelde hij Yari in de gelegenheid om de 1-5 te maken. Victoria scoorde nog een keer tegen, maar Thijs bracht het verschil weer terug tot vier doelpunten door met een bekeken schot te scoren: 2-6. Maar hierna kwam een wat mindere fase. Na een volgende dubbele wissel stond het achterin even niet meer goed, en Victoria had dat feilloos in de gaten: ze zetten, op hun beurt, direct druk op de BFC verdediging die daar tot drie keer toe geen antwoord op had, en zo stond het in een mum van tijd 5-6.

Ook in het derde kwart kon BFC  zich nog niet echt onder de druk uit voetballen, al was er nog wel een score van Yari: 5-7 (assist Thijs), maar wederom sloeg Victoria tot twee keer toe hard terug: 7-7. Na de volgende wissel kwam Fedde op linksvoor te staan, en hij glipte direct langs de verdediging, na een fraaie 1-2 met Thijs, en legde de bal vervolgens panklaar neer voor diezelfde Thijs: 7-8. De 7-9 was bijna een kopie van het vorige doelpunt, met dezelfde hoofdrolspelers. De 7-10 kwam tot stand na een snelle counteraanval, waarbij Daan leek te kunnen scoren, maar hij Fedde in een nog betere positie zag staan.

In het vierde kwart moest de zege worden veilig gesteld. Fedde begon weer op rechtsachter, waarbij hij de bal bij de middellijn onderschepte, een mannetje rechts passeerde, naar binnen kapte en met links de bal via de verre paal in het net liet landen: 7-11. Victoria kon nog één keer iets terugdoen, maar het was Camillo die aan de laatste illusies een einde maakte: 8-12.

Al met al een goed resultaat, waar coach Ruben tevreden over kan zijn, al zal hij ook de wenkbrauwen gefronst hebben bij de wat mindere fase in het tweede en derde kwart. Gelukkig waren er ook voldoende lichtpuntjes: het collectief druk zetten ging bij vlagen erg goed en leverde ook resultaat op, er waren soms oogstrelende 1-2 combinaties en er werd strijd geleverd. Voldoende op voort te bouwen, en ook voldoende ontwikkelpunten om verder aan te werken. Het seizoen is nog lang……

R. Daselaar.