BFC JO9-1 geeft Waterwijk een lesje in onverzettelijkheid: 3-11!!

Na een hemelvaarttoernooi in Vlaardingen, waar de jongens al een aardig potje voetbal hadden laten zien, was Waterwijk in de competitie de volgende tegenstander. Om 11.00 aantreden in Almere is ook een schappelijke tijd, dus er stond een uitgeslapen team aan de aftrap.

En vanaf de start was duidelijk welke bedoelingen de jongens vandaag hadden: de tegenstander opjagen en onder druk houden om ze geen enkele kans te geven. En Waterwijk bleek al snel onder de indruk. De eerste 5 minuten ging de strijd nog min of meer gelijk op, met eerst een doelpunt van Daan (assist Camillo) en kort daarop de gelijkmaker van Waterwijk. Daarna was het BFC dat resoluut het verdere verloop van de wedstrijd bepaalde. En het aardige was dat de meeste doelpunten tot stand kwamen na heerlijke, soms Braziliaanse combinaties. Vlotte spelhervattingen door Tibbe, van achteruit opgebouwd door Wessel, Yari  en Fedde, met Camillo in een aangevende rol vanaf het midden en Daan, Hugo en Thijs vanaf de flanken: met de spelopvatting die de jongens vandaag lieten zien, was er geen houden meer aan!

In de eerste helft scoorde vervolgens Wessel de 1-2 (aangever Daan) en Daan zelf nam de 1-3 voor zijn rekening na een assist van Camillo, die ook de aangever was  bij de 1-4 van Hugo. Hugo stelde daarna Thijs in de gelegenheid om  de 1-5 binnen te schieten en vlak voor de rust gaf Yari een niet te missen kans aan Wessel: 1-6. Kortom: het was genieten!

De jongens van Waterwijk kregen in de rust ongetwijfeld te horen dat ze niet over zich heen moesten laten lopen, want ze kwamen fel uit de startblokken en scoorden vrijwel direct: 2-6. Veel indruk maakte dat niet. BFC ging onverdroten door waar ze waren gebleven.  Hugo maakte het de keeper van Waterwijk zo moeilijk bij het uitverdedigen, dat hij hem de bal kon ontfutselen en de 2-7 binnen kon lopen. Daarna was Fedde aan de beurt die een slalom over het hele veld afrondde met een onhoudbaar schot, een aantal Waterwijkers in vertwijfeling achterlatend.

Waterwijk kon nog één keer iets terugdoen, toen keeper Tibbe een snelle spelhervatting pardoes in de voeten van een tegenstander speelde, die van grote afstand raak kon schieten in het verlaten doel: 3-8. Dat was eigenlijk het enige missertje van Tibbe, die verder als een dijk stond te keepen, en een flink aantal doelpogingen van Waterwijk onschadelijk wist te maken. Hierna liep BFC verder uit: Yari poeierde de 3-9 binnen, na aangeven van Thijs, Wessel soleerde zich naar 3-10 en Thijs zorgde voor het slotakkoord, hiertoe in staat gesteld door Wessel: 3-11.

Een puike teamprestatie van de jongens! Het was een combinatie van onverzettelijkheid en bij vlagen weergaloos combinatie spel. Natuurlijk, het kan altijd nog beter: als alle kansen waren benut en uitgespeeld, dan had de uitslag nog veel groter kunnen uitpakken, maar vandaag stond er een team met een missie.  Coach Ruben zag het met een brede glimlach aan….

Rene Daselaar.