BFC JO8-2 dendert door!

Als trotse koploper ontving de formatie van Ohm & Ebbelaar vandaag de oranjehemden uit het Volendamse. Alle voorwaarden voor een mooi resultaat leken aanwezig: veel trainingsarbeid in de voorgaande dagen, een lekker zonnetje en vele toeschouwers die enthousiast een mooi plekje achter de hekken hadden opgezocht.

Het enthousiasme bij de ouders van de BFC-equipe werd ietwat getemperd op het moment dat de Volendamse gasten het veld betraden. De opponenten waren een stuk groter dan onze jongens maar die trokken zich daar niets van aan en gingen onverstoord verder met de warming-up.

Het fluitsignaal heeft nog niet geklonken of onze jongens maken direct duidelijk dat de 3 punten vandaag in Bussum blijven. Binnen 2 minuten staan we 1-0 voor. Een slimme pass van Sem belandt bij Giosué, die van afstand verwoestend uithaalt. Via onderkant lat ploft de bal het doel in. De Volendammers lijken wakker geschrokken en nemen het initiatief in de minuten erna. Wat volgt is een fysieke strijd op het middenveld die tot enkele gevaarlijke situaties voor het doel van Midas leidt. Hierbij maken de gasten handig gebruik van hun lengte. Dit blijft niettemin zonder gevolgen omdat iedere dreiging op gevaar kordaat de kiem in wordt gesmoord door Willem, Pascal en Thijs. Wat een muur, wat een achterhoede! De jongens blijken de door Ohm en Ebbelaar uigestippelde tactiek met uiterste precisie uit te voeren. We blijven namelijk voetballen en dat leidt tot doelpogingen van Sem en Giosué, die helaas geen doel treffen.

Dan wordt een volgende aanval van Volendam verstoord door Pascal, die de bal diep speelt op de vrijstaande Menoah. Koel drukt hij de 2-0 af. De wedstrijd is dan 10 minuten oud. Vanaf dat moment spelen we een gewonnen wedstrijd en werpen we alle schroom van ons af. De Volendammers weten ons geen halt toe te roepen en beperken zich tot het groeperen voor de eigen goal. Willem schiet na 13 minuten spelen de 3-0 binnen na een scrimmage. De oranjehemden zetten alle zeilen bij en kijken hoopvol naar de voortreffelijk leidende arbiter na het maken van een handsbal in het eigen strafschopgebied. De leidsman is echter onverbiddelijk en kent ons een strafschop toe die strak wordt binnengeschoten door Giosué: 4-0

In de rust drukken de coaches hun spelers op het hart niet te gaan zweven maar in de discipline te blijven spelen. Wat dan volgt doet menig toeschouwer lichtjes denken aan het alom bekende tiki-taka-voetbal. Mooie korte combinaties worden afgewisseld door mooie rushes met optimale inzet. Alend manouvreert zich enkele malen handig door een kluwen Volendammers. Midas, maar net hersteld van de waterpokken, voorkomt katachtig een zeker lijkend tegendoelpunt.

In de resterende tijd speelt onze JO8-2 het goed uit. Max komt op stoom en gaat voor iedere bal. Sem vijzelt de score met 2 opeenvolgende goals op naar 6-0. Kat in het bakkie. Sem’s grootste fan kijkt dan tevreden toe. Vervolgens doet Volendam iets terug: 6-1. Een slotoffensief leidt tot de uiteindelijke 9-2 door doelpunten van Pascal, Giosué en Sem (super rush Thijs) na voortreffelijk samenspel waarin iedereen zijn aandeel heeft. Dan klinkt het eindsignaal. Het publiek is uitzinnig en begeleidt de jongens onder ovationeel applaus naar de kleedkamer.

Waren de Volendammers zo slecht? Neen. Ze hadden enkele zeer snelle en behendige spelers binnen de gelederen en bleven zich inzetten voor een goed resultaat. Wat dat betreft deden ze het vele malen beter dan hun collega-oranjehemden, die later op de avond ten onder zouden gaan tegen Bulgarije. BFC speelde simpelweg dominant en met de absolute wil om te winnen.

Trots blijven we de ongeslagen lijstaanvoerder. Zaterdag wacht de kraker tegen de nummer 2 in Badhoevedorp. Bij een goed resultaat zetten we een grote stap naar wat voor ons de apotheose van het seizoen moet worden: eindigen als nummer 1. Komt dat zien!

– Een trouwe supporter-