BFC Jo12-1 Winnen winnen……. maar soms ook verliezen

Winnen  winnen……. maar soms ook verliezen

Hmm.  Gaan we de verslaglegging nog doen…… de wond is nog vers.  De geduchte tegenstander van het jo11 team.  Dat ze altijd tegenkwam bij alle finales. En waar te vaak Zeeburgia er met de punten vandoor ging. Bovendien dit team is helemaal nieuw, iedereen daar was verdeeld over bvo’s en het nieuwe team is onlangs overgezet vanuit hoofdklasse 2 naar hoofdklasse 1. Die gaan niet de kaas van ons brood eten…. dachten we.

Eerst een (betaalde)parkeerplek zien te vinden in de wijk. Een uur later.  De boys komen het veld op.  Na 5 minuten nog steeds geen tegenstander en geen scheids. Frustreren van de tegenstander door Zeeburgia! De wedstrijd begint. Zeeburgia zet enorm veel druk direct, zoals Atletico madrid, meestal enorm veel powerplay het eerste kwartier, dan zet je vaak de hele wedstrijd al naar je hand.

De bal komt vaak niet eens verder dan onze achterlinie.  Wat opvalt is dat al onze uitnames over rechts gaan.  De boys daar staan continu onder druk. Het rommelt veel in het middenveld waardoor de voorspelers vaak niet bereikt worden.  De scheids is enorm partijdig, straft alle overtredingen van af in het voordeel van Zeeburgia. Dat escaleert en zelfs terwijl een speler van Zeeburgia een van onze boys  aanvalt weigert hij een correcte beslissing te nemen door hem van niet van het veld te sturen.

De boys roepen elkaar op “boys gewoon blijven voetballen”, wat op zich uitstekend is maar waardoor ze toch wel erg beleefd blijven voetballen.

De 1e corner voor zeeburgia.  Raak.  1-0 achter, auw.

Een aantal vrije trappen voor Zeeburgia volgen op de rand van de 16 meter, wat gelukkig geen resultaat opleverde.

Dan volgt een corner voor bfc waarbij Tijl de bal netjes over de doellijn weet te frommelen. 1-1

Met gelijkspel de rust in.

In de tweede helft rolt direct uit een vrije trap van zeeburgia de 2-1.  Maar een poos later krijgt bfc ook een vrije trap op de rand van de 16 meter. Een geweldige vrije trap van PieterV via binnenkant lat, laat de doelman nutteloos toekijken.  2-2 kom op boys.  Nu erover!

Maar op een of andere manier weet zeeburgia beter hun zaakjes op orde te krijgen.  Wat volgt is een strijd die vrijwel geheel plaatsvond op onze eigen helft.  Bij het uitkomen van Thierry raakt de bal nog de voet van de aanvaller waarbij de bal omhoog schiet en een andere aanvaller de bal op de knie krijgt en weet te scoren.  Hoeveel geluk kun je hebben….

Helaas komt bfc er bijna niet meer uit en gaat Zeeburgia met de buit naar huis. Langs de kant horen we geluiden dat ze dat niet verwacht hadden. Oei dat doet pijn.  Al met al speelden ze beter het spel.  Stonden onze jongens altijd onder druk en wisten we elkaar daardoor niet goed te bereiken.

Misschien moet je af en toe verliezen om te weten hoe winnen voelt.

https://youtu.be/JXe_s9RlqRU

Gr vinz