BFC JO11-3 – Nederhorst JO11-1: 5-2

 

 

BFC JO11-3 – Nederhorst JO11-1: 5-2

(dptn: Jordan, Sjef (2x), Pepijn (2x)) motm: Jamian

Het overwegend nieuwe team BFC JO11-3 staat alweer een tijdje te vlammen, hoogtijd dat we van ons laten horen.

Na een bliksemstart in de bekercompetitie met winst op Wasmeer JO11-1 (6-3) een verliespot tegen SDO JO11-2 (8-3) weer gevolgd door een mooie winst op Nederhorst JO11-1 (5-2) gaan we deze jongens eens aan jullie voorstellen.

Het team bestaat uit de multi-inzetbare hardwerkende Teun Baudoin en Tijl Mohrman, opkomen van achteruit en dan de aanvallers bedienen met strakke passes is hun handelsmerk. Thijmen Lingbeek afgelopen seizoen onklopbaar in de verdediging en nu voor het eerst als vaste keeper een betrouwbare sluitpost. Siger Leeuwenburg: onze betrouwbare linksback, een echte teamplayer. Syl Zweerman; de man met het overzicht, altijd op zoek naar de 1-2. Fysiek sterke goalgetter Sjef van Eijnden. Snelle creatieve vleugelaanvaller Pepijn Bruens. Begenadigd technicus Jordan Doumbouya en onze rots in de branding Jamian Spillane.

Maar dan nu de wedstrijd van vandaag. In de bekercompetitie hadden we al van Nederhorst JO11-1 gewonnen dus het was oppassen voor gemakzuchtigheid ‘oooooo makkie’ werd er al geroepen. Al snel werd duidelijk dat BFC niet fel genoeg de wedstrijd in ging en inderdaad, we kregen de 0-1 om de oren. Waren we dan nu wakker? Wisten we nu dat het geen makkie zou worden? Gelukkig kreeg net op tijd Pepijn het op zijn heupen, passeerde een paar mannetjes en scoorde de 1-1. Hèhè, gaan we dan nu voetballen? Breekt dit de wedstrijd open? Dit team blijkt toch wel een diesel te zijn. Het bleef zoeken, de passing was onnauwkeurig, positiespel kon beter. Nederhorst voelde kansen. Maar kwam nauwelijks langs onze verdediging. En als ze er al langs kwamen, stond daar altijd nog Thijmen die een fantastische wedstrijd keepte. Naarmate de wedstrijd vorderde kwam ook het veldoverwicht van BFC. Er ontstond ruimte, er werd mooi opgebouwd en er kwamen kansen. Een heleboel kansen.

Door het goede verdedigingswerk van Siger, het enorme loopvermogen en goed spelinzicht van Teun, Tijl en Jamian werden de aanvallers Jordan, Sjef en Pepijn keer op keer bediend met steekballen en mooie passes… Kansen kwamen er, heel veel! Veel werden er onbenut maar 4x was het dan toch nog raak.

We zitten in een mooie competitie waarin we veelal tegen selectieteams spelen. Als we iedere wedstrijd scherp beginnen, kan dit team nog voor hele mooie verrassingen gaan zorgen. Volgende week de derby tegen SDO JO11-2, we hebben nog iets goed te maken. Aftrap bij SDO om 09:45.

WH