BFC JO11-3 – Forza Almere JO11-1 ; een wijze les.

BFC JO11-3 – Forza Almere JO11-1 uitslag 2-5

(dpnt: Pepijn & Syl) motm: Thijmen

Vandaag stond de wedstrijd tegen Forza Almere JO11-1 op het programma. Op een druk en zonovergoten Meerweg werd er om 14:00 uur afgetrapt.

Tot nu toe waren we in alle wedstrijden al tegen een vroege achterstand aangelopen dus de opdracht was, pak nu de voorsprong. En dat gebeurde, al in de 2e minuut maakte Pepijn, net als in de vorige wedstrijden de eerste treffer aan BFC zijde en was dit de eerste wedstrijd waarin we een voorsprong namen. Dat zag er goed uit nu konden we vanuit een voorsprong gaan voetballen in plaats van een achterstand goed maken. Maar Forza ging er vanaf dat moment hard in en speelde heel fysiek. Onze BFC jongens, toch wel onder de indruk van dit fysieke spektakel, liepen al snel tegen de 1-1 aan. De wedstrijd werd fysieker en fysieker en zelfs de 1-2 volgde. Toch bleven onze jongens gaan. Na een mooie combinatie over meerdere schijven, miste Sjef op een haar na de aansluitingstreffer. Even later is het dan toch raak als Jamian vanuit achteren Pepijn aanspeelt, die op zijn beurt de vrije Sjef weet te vinden en doorpast naar Syl die prachtig de 2-3 binnen tikt.  Dit is meteen de ruststand. De rust was nodig om de jongens letterlijk tot rust te krijgen, want de fysieke aanvallen op enkels en schenen waren ze meer dan zat.

Aan de zijde van de tegenstander was eigenlijk 1 gevaarlijke speler, de nummer 10. Ze noemden hem ‘hun geheime speler’ dus wat dat precies betekende? Dat hij erg groot was en bovengemiddeld goed, hadden wij allemaal ook wel gezien. Teun werd als mandekker op hem gezet. En dat deed hij geweldig, in de 2e helft kreeg hij bijna geen kans meer. Tijl en Siger streden totdat ze erbij neervielen, wat hebben zij hard gewerkt. Thijmen zorgde als sluitpost voor vele reddingen en werd terecht tot Man of The Match gekozen.  Jordan probeerde nog met een paar mooie acties de aansluitingstreffers te forceren maar het lukte niet vandaag. Hoe dan ook werd deze wedstrijd uiteindelijk verloren op fysieke kracht én durf. Onze jongens weigerden felle overtredingen te maken, lieten zich niet meeslepen in het spel van de tegenstander en bleven netjes. Chapeau jongens. Want zoals op menig club prijkt: “Zonder respect geen voetbal, laat zien dat jij voor sportiviteit bent”, zo speelden onze BFC jongens. En zo eindigde deze wedstrijd in een enorme domper. Dat eerlijkheid en sportiviteit niet altijd een winst oplevert moge duidelijk zijn. Een wijze les.  Deze wedstrijd gaan we snel vergeten, de volgende tegenstander wacht, SV Huizen!