BFC JO 9-1 sluit het seizoen af met een kampioenschap! FC Almere in eigen huis overklast: 3-11

KAMPIOENEN!!!!

De laatste wedstrijd van dit voetbalseizoen, en er viel nog iets te verdienen. Hoewel er officieel geen standen meer worden bijgehouden, waren we er met wat rekenwerk achter gekomen dat we er goed voor stonden. Tot nu toe was er maar 1 verliespartij geweest, en twee gelijke spelen. Een overwinning in de laatste wedstrijd zou betekenen dat we niet meer te achterhalen zouden zijn……

Voor de tweede keer in een week hadden we een woensdag einde middag wedstrijd, en deze keer waren we weer op volle sterkte, dus met een herstelde keeper Tibbe. Bij FC Almere was de hele dag het Jumbo schoolvoetbaltoernooi voor de allerjongsten gespeeld op de kunstgrasvelden, dus we mochten wederom uitwijken naar een knollenveld. Niet getreurd, intussen zijn de mannen daar aan gewend. Met ook vandaag weer de dreiging van overtrekkend onweer werd besloten om de wedstrijd in twee keer 20 minuten te spelen in plaats van in vier kwarten met pauzes.

De start was meteen zeer overtuigend van BFC zijde. Met de gebruikelijke felheid werd FC Almere meteen onder druk gezet, en eigenlijk kwamen ze daar niet meer onderuit. De eerste serie doelpunten vlogen de Almeerse keeper letterlijk om de oren, meestal na fraai uitgespeelde aanvallen. De eerste kwam op naam van Wessel, die keurig was vrijgespeeld door Camillo. Fedde nam de 0-2 voor zijn rekening door een korte slalom te bekronen met een droge knal in de korte hoek. Ook de 0-3 kwam van zijn voeten, toen de keeper een schot van Yari niet onder controle kreeg en Fedde er sneller bij was dan de verdediger. En het ging maar door: weer een fraaie aanval over een paar schijven en Wessel legde de bal klaar voor Fedde: 0-4. Daarna was Fedde de aangever voor Hugo die de 0-5 op het bord zette, nog geen minuut later gevolgd door een scorende Thijs, die goed was vrijgespeeld door Camillo: 0-6. De 0-7 liet niet lang op zich wachten: alweer een vloeiende  aanvalscombinatie met Hugo die de assist verzorgde voor Fedde.

En we waren pas 10 minuten onderweg. Bij de tegenstander leidde dit tot wat frustraties in en langs het veld, waarna de duels wat grimmiger werden. Het pleit voor de jongens dat ze zich daardoor niet lieten provoceren, maar geïmponeerd waren ze wel. De duels werden niet meer vol aangegaan, de beentjes werden wat vaker terug getrokken, en de bal werd wat vaker (te) gehaast doorgespeeld. Hierdoor ging een aantal kansrijke situaties verloren, en FC Almere kreeg de kans om terug te komen in de wedstrijd. In de eerste helft konden ze twee keer tot scoren komen met goed geplaatste schoten van afstand: 2-7.

In de tweede helft probeerden de jongens van BFC het ritme van de eerste helft weer op te pakken, maar het voetbal bleef wat onrustig. Toch waren er bij vlagen nog wel wat fraaie aanvallen te bewonderen, waar gelukkig ook weer uit werd gescoord. Fedde speelde zich op de rechterflank weer vrij en Wessel maakte de voorzet beheerst af: 2-8. FC Almere kwam nog één keer terug (3-8), maar daarna was het over en sluiten. Daan gaf Wessel de assist voor 3-9 en maakte zelf nummer 10. Het laatste doelpunt van de wedstrijd ontstond uit een corner, waarbij Daan de bal keurig op het hoofd van Camillo liet landen; onhoudbaar voor de keeper verdween de bal in de kruising: 3-11.

Een fraai slotakkoord van deze competitie, met dus een kampioenschap als gevolg. Een compliment voor coach Ruben die de jongens aan het voetballen heeft gekregen na een uitermate hobbelige start. Drie nieuwe spelers moesten in het team hun plek gaan vinden; het speelveld werd gehalveerd, en er kwam een rijtje met nieuwe spelregels bij. Al met al ingrijpende veranderingen die de nodige tijd vergen. Als we zien waar het team nu staat, dan zie je dat er op een aantal fronten flinke progressie is geboekt. Keeper Tibbe, ook vandaag weer een solide sluitpost, heeft geleerd om snelle spelhervattingen in gang te zetten, en ook voetballend oplossingen te zoeken. De veldspelers hebben geleerd om vanuit verschillende posities hun bijdrage te leveren aan het team, en snappen steeds beter wat er op elk van de posities wordt gevraagd. En niet in de laatste plaats: de individuele kwaliteiten komen steeds vaker en ook beter tot hun recht in af en toe oogstrelende combinaties.

Al met al een verdiend kampioenschap in deze tweede competitiehelft, waarmee de jongens hebben laten zien dat ze absoluut thuis horen op het hoogste niveau van hun leeftijdsgroep. De komende weken staat er nog een flink aantal toernooien op het programma, met zware tegenstand van Betaald Voetbal Organisaties uit binnen-en buitenland. Daar kunnen de jongens laten zien wat ze waard zijn.

KAMPIOENEN!!!!!!