BFC JO-9-1 laat VVC ontsnappen in blessuretijd: eindstand 6-6

Het was een mooie zaterdagochtend, nog fris bij de start om half negen, maar met de belofte van  steeds meer zonnewarmte.

En zo begonnen de jongens van BFC ook aan hun wedstrijd tegen VVC uit Nieuw Vennep. Op vrijdag was er geloot  wie de komende drie weken op welke positie gaat spelen, en de spelertjes hadden allemaal een spelerskaart meegekregen waarop staat wat ze op die positie moeten doen. Uitzondering: keeper Tibbe, die blijft op zijn post. Camillo startte zo op de rechtsachterplaats, en Yari op linksachter. Thijs op (zijn vertrouwde) centraal midden positie, Wessel linksvoor en Hugo rechtsvoor. Daan en Fedde hadden de rol van ”joker”: bij het wisselen namen zij de plek in van de speler die op dat moment het veld verliet: Daan voor de aanvallende posities, en Fedde voor het verdedigende stuk.

In minuut drie was het eerste doelpunt daar. Na aangeven van Thijs schoot Wessel de bal fraai binnen. Daarna gebeurde er qua score een hele tijd niets, maar op het veld werd er hard gestreden. De jongens van VVC speelden zeer fysiek, dus er werd op het veld menig robbertje uitgevochten. Het spel ging op neer, waarbij BFC alle zeilen bij moest zetten. Er waren ook nog wel kansen voor de aanval, maar het vizier stond niet scherp genoeg afgericht. Tot de 17e minuut, toen wederom Thijs aangever was voor Hugo, die goed doorzetten beloonde met een treffer: 2-0. De start voor deze vlekkeloze aanval begon echter bij keeper Tibbe, die vandaag liet zien dat een snelle spelhervatting met een dribbel het veld in en een strakke pass naar een medespeler steeds vaker tot het arsenaal gaat horen. Vlak voor de rust kwam VVC nog een keer langszij, waardoor er een 2-1 tussenstand op de borden kwam.

Na de rust ging BFC verder op het ingeslagen pad, en al snel liet Wessel de 3-1 aantekenen, met deze keer Daan als aangever. VVC kwam weer terug tot 3-2 maar daarna was het Daan zelf die tot scoren kwam, na een assist van Thijs. Kort hierna liet Hugo zijn tweede doelpunt van de dag aantekenen, na vrijgespeeld te zijn door Camillo: 5-2. Weer kwam VVC terug met een tegendoelpunt, maar Thijs bracht de marge weer terug tot 3 doelpunten, toen hij handig gebruik maakte van wat onduidelijkheid in de defensie van VVC, na goed voorbereidend dribbelwerk van Daan: 6-3.

Zo’n voorsprong geef je niet meer weg, zou je denken, want inmiddels zaten we in de 37e minuut. Niets was echter minder waar: nog in de zelfde minuut kwam VVC terug tot 6-4 om daarna, opgezweept door de coach die zijn manschappen naar voren dreef, de jongens van BFC voor onoverkomelijke problemen te zetten. Terwijl de reguliere speeltijd al voorbij leek, kwam VVC nog twee keer tot scoren, waardoor er uiteindelijk toch een teleurstellend gelijkspel op het bord kwam: 6-6.

De les van vandaag: it ain’t over till its’s over. Strijden tot de laatste minuut, en je niet (fysiek) laten afbluffen, terwijl je eigenlijk het beste van het spel hebt gehad. Er is nog werk aan de winkel…

Rene Daselaar.