BFC heeft moeite met stug spelend Huizen, maar wint wel: 12-8

De tweede bekerwedstrijd van dit seizoen werd vandaag gespeeld tegen streekgenoot Huizen, dat altijd graag wil winnen van de opponent uit Bussum. Het afgelopen voetbaljaar waren de jongens van BFC er al enkele keren op gewezen dat een walk-over er niet in zou zitten, maar toch leek er sprake van enige onderschatting bij de start.

De selectie die vandaag van start ging bestond uit keeper Niek, Thijs en Tijn voor de positie van laatste man, Giovanni, Daan en Fedde voor de middenlinie, en Jordy en Sem voor de spitspositie. Natuurlijk staan er nog steeds maar 6 spelers in het veld, waardoor bij de verschillende wissels Tijn en Jordy ook op het middenveld konden spelen.

De start was aan BFC zijde wat rommelig. De jongens van Huizen drongen aan en BFC kreeg de bal niet lekker weg. Vervolgens belandde een schot van afstand via de kruin van Thijs over keeper Niek heen in het doel, waardoor er al in de tweede minuut een 0-1 achterstand op het bord stond. Dat was een tegenvaller. BFC ging er wat meer voor staan, en het was in de vijfde minuut Tijn die na goed doorzetten de bal kon binnen schieten: 1-1. Kort daarop was het toch weer Huizen dat terug sloeg. BFC kwam achterin in de problemen en weer was het via een eigen been dat de bal achter keeper Niek landde: 1-2. Nu was het genoeg leek Fedde te denken: na een onderschepping “startte hij de brommer”, soleerde langs enkele tegenstanders en schoot hard langs de keeper: 2-2.

In de eerste korte pauze sprak coach Jesper de mannen toe: het vooruit druk zetten moest echt (veel) beter worden uitgevoerd, zodanig dat jongens van Huizen de bal niet meer zo makkelijk naar de vrije man konden spelen. De start van kwart twee was in die zin iets overtuigender. Al snel werd de bal veroverd en Fedde kon aanleggen voor de tweede van de dag: 3-2. Drie minuten later kwam de hattrick tot stand. Nu was het Tijn die Fedde vrij speelde en weer was het raak: 4-2. Huizen deed wel wat terug (4-3), maar BFC bleef aan de goede kant van de score. In de 20e minuut kon Sem de bal binnen schieten: 5-3. Nog een keer Huizen en ook nog een keer Fedde met een pegel bepaalden de ruststand vervolgens op 6-4.

Het derde kwart liet een vergelijkbaar beeld zien als daarvoor. BFC liet zich niet meer echt verrassen, maar de volledige controle over de wedstrijd kreeg het toch ook niet. Na de pauze was het eerst huizen dat tot scoren kwam (6-5), en het duurde tot minuut 31 dat BFC iets terug deed: een mooie combinatie met Sem werd door Daan afgerond: 7-5. De 8-5 kwam nog geen minuut later van de voet van Sem zelf en weer binnen de minuut kwam Huizen terug tot 8-6. In het vierde en laatste kwart liet BFC zien dat het vandaag verdiende te winnen. Twee keer goed doorzetten van Fedde leidde tot evenzovele doelpunten (10-6). Huizen kwam middels een fraai schot van afstand nog tot 10-7, waarna Jordy via het uitgestoken been van de Huizense doelpuntenmaker de 11-7 liet aantekenen. In de voorlaatste minuut scoorde Huizen voor de laatste keer (11-8), waarna Jordy de wedstrijd afsloot met een vlammend schot, onhoudbaar voor de keeper: 12-8.

Coach Jesper was na afloop niet helemaal tevreden. Hoewel BFC voetballend de betere ploeg was geweest, kreeg Huizen te vaak de gelegenheid om onder de druk uit te voetballen. Dat kan en moet dus nog beter, want in de competitie wordt de tegenstand echt een stuk groter. Volgende week is er eerst nog de laatste bekerwedstrijd….dus dat wordt weer een weekje stevig trainen.

René Daselaar.