BFC 1 naar winst in krankzinnige wedstrijd

BFC 1 – Cobu Boys 1 (2-1) 6-4

In een niet altijd goede, maar zeker voor het publiek een krankzinnige wedstrijd heeft BFC 1 de competitie hervat met een overwinning op Cobu Boys. Het Bussumse vlaggenschip begon de wedstrijd zeer voortvarend en stond al binnen zes minuten op een 2-0 voorsprong. In de derde minuut was het Jostein Ohm die Olivier Blaauw op maat bediende en drie minuten later was het Dico Knevel die de rappe aanvaller met een fraaie pass in staat stelde de snelle 2-0 tegen de touwen te schieten. Nog geen vijf minuten later leek Cobu Boys iets terug te doen maar hun inzet belandde aan Bussumse zijde op de paal. Het was in het eerste half uur vooral BFC wat de kansen kreeg maar de voorwaartsen wisten menig kans vakkundig om zeep te helpen en hielden daarmee de gasten uit Amersfoort in de wedstrijd. In het laatste kwartier van het eerste bedrijf wist Cobu Boys iets meer onder de druk van BFC uit te komen en wat mogelijkheden te creëren. Twee minuten voor de thee wisten de Amersfoorters tegen te scoren en had het zelfs nog in de extra tijd van het eerste bedrijf de pech dat een inzet van afstand op de lat uiteenspatte.

Na de thee was het vooral Cobu Boys wat met meer fysiek en opportunisme op jacht ging naar de gelijkmaker. BFC kreeg verdedigend weinig grip op de fysiek sterke spits van de gasten en het was dan ook niet verwonderlijk dat de gasten in de 53ste minuut de gelijkmaker tegen de touwen schoot. Vier minuten later leken ze zelfs op voorsprong te komen maar voor de derde keer in de wedstrijd eindigde een inzet van de Amersfoortse ploeg tegen het aluminium. In de omschakeling wist BFC te profiteren van de ruimte en was het Olivier Blaauw die Tjerk Posthuma in staat stelde om de thuisploeg weer op voorsprong te zetten. Erg lang konden de Bussummers niet genieten van de voorsprong want na verdedigend mistasten stond zeven minuten later de 3-3 al weer op het scorebord. Beide ploegen speelden nu volop voor de winst waarbij het spel niet altijd even goed was maar waar het publiek zich wel mee kon vermaken. BFC kreeg de beste mogelijkheden om de wedstrijd weer naar hun hand te zetten maar in de afronding miste het de scherpte. In de 83ste minuut leek het dan alsnog goed te komen en was het Olivier Blaauw die met zijn derde doelpunt van de middag BFC weer op voorsprong zette. Vier minuten later was het Davey du Maine die na aangeven van Maurits Knoop de marge weer op twee bracht en daarmee de wedstrijd in het slot leek te gooien. Het stond echter iets te lang te genieten van het doelpunt en binnen één minuut kreeg het wederom een tegendoelpunt om de oren zodat de marge weer terug gebracht was tot één. Na in de slotfase, aan beide zijden, nog wat hachelijke momenten voor dedoelwas het diep in blessuretijd Tjerk Posthuma die de 6-4 einduitslag binnen wist te schieten.

Door de winst is BFC 1 opgeklommen naar de derde plaats en doet het volop mee in de strijd om de prijzen. Aanstaande zaterdag mag het wederom op eigen veld aantreden dan is asc Nieuwland de tegenstander en is winst zeker weer noodzakelijk. Aftrap 15.15 uur