BFC 09-1 ook te sterk voor Kampong in bekerstrijd: 8-2 winst

Vandaag stond bekerwedstrijd nr. 2 op het programma. Waar eerst nog Houten in het programma was opgenomen, moesten de mannen uiteindelijk aantreden bij en tegen het Utrechtse Kampong. Dit 2e team zou geen grote problemen mogen opleveren voor de hoofdmacht uit Bussum, maar het  balletje kan soms spreekwoordelijk raar rollen….

Om kwart voor negen starten in Utrecht betekent vroeg opstaan. Er waren spelers die zich afvroegen waar het voor nodig is om hen midden in de nacht te wekken, maar het toverwoord “voetbal” doet dan wonderen. Zelfs een druilerige regen doet er dan niet toe. Na de wedstrijd van vorige week, waarin defensief af en toe wat gaten vielen, waren we natuurlijk benieuwd hoe het nu “stond”. De start was voortvarend: de eerste vloeiende combinatie eindigde bij Jari, die Thijs op maat bediende: 0-1 in de 3e minuut. Daarna werd het spel wat rommeliger, en het duurde tot de 11e minuut voor Thijs de 0-2 binnen schoot, ditmaal van grote afstand. Twee minuten later was het Wessel die de 0-3 maakte, maar die comfortabele voorsprong werd daarna in hoog tempo teniet gedaan. Hoewel Kampong niet een heel sterk 09-2 team heeft, zitten er wel een paar handige dribbelaartjes in, en deze maakten het de defensie van BFC dermate moeilijk dat in dezelfde (16e) minuut de achterstand werd teruggebracht tot 2-3. Daarvoor had Tibbe al enkele malen handelend moeten optreden, maar deze twee keer moest er “gevist” worden. Voor de rust konden Justin (17e) en Wessel in de 18e minuut weer wat terugdoen, waardoor de tussenstand op 2-5 kwam.

In de rust sprak coach Ruben de manschappen weer toe: net als vorige week luidde de opdracht om vanaf de aftrap collectief druk te zetten op de tegenstander, om op deze manier zo snel mogelijk de bal te veroveren. De strategie wierp weer snel vruchten af. Eenmaal in balbezit kunnen de jongens echt hun spel spelen. Fedde kon vanaf de favoriete rechtsachter positie weer regelmatig over de flank oprukken, waardoor de tegenstander onder druk werd gezet. Daan en Justin kwamen meer in balbezit om hun acties te maken, Thijs en Wessel kregen de ruimte voor hun schoten en Jari en Camillo hadden nu meer tijd voor de opbouw. Af en toe, maar volgens coach Ruben nog te weinig leidde dit tot fraai combinatievoetbal, met ook in de tweede helft weer enkele mooie doelpunten. Eerst was het Wessel met een verwoestende knal (30’, 2-6), vervolgens Justin na een mooi opgezette aanval (31’, 2-7)) en tenslotte was het Daan die in de 38e minuut met een fraai geplaatste krul in de bovenhoek voor de 2-8 zorgde.

Al met al een verdiende zege voor de J09-1, tegen een niet heel sterke tegenstander. Ook vandaag waren er wat leerpuntjes die in een volgende wedstrijd verbeterd kunnen worden. En laat dat nu al morgen zijn ;-). De jongens mogen aantreden voor de kwalificatieronde van het internationale toernooi in Helmond. Hier is een wild card te verdienen voor het officiële BVO-toernooi in februari……We hebben er zin in!!

Rene D.