BFC onder 23

De doelstelling van Jong BFC is het bereiken van een snellere acclimatisering van (voormalig) jeugdspelers in de seniorenselectie. De overgang naar de seniorenselectie wordt gestimuleerd door éénmaal per maand op de dinsdagavond wedstrijden te organiseren voor Jong BFC. In dit elftal spelen de jongere spelers uit de seniorenselectie samen met de daarvoor in aanmerking komende spelers uit de jeugdafdeling. Op deze wijze maken de spelers al vroegtijdig kennis met het seniorenvoetbal en ontstaat er voor de technische staf meer gelegenheid om naar de potentiële kwaliteiten van deze jeugdspelers te kijken.

De maximumleeftijd voor Jong BFC is 23 jaar. Tegenstanders zijn in principe soortgelijke teams van andere verenigingen, maar kunnen ook seniorenteams zijn.

De begeleiding van Jong BFC bestaat uit Coach Richard Spermon, Leiders Frank Andriessen en Edwin de Bruin, Grensrechter Jan van Kampen en één van de selectietrainers. Zij zullen gedurende het seizoen de kandidaten voor Jong BFC volgen. Voor de uiteindelijke selectie overleggen zij met de trainer(s) van de jeugd en met de trainers van de seniorenselectie. Het streven is een zo evenredig mogelijke verdeling tussen de senioren- en jeugdspelers.

Contactpersoon voor deze wedstrijden is Richard Spermon, 7×7@bfcbussum.nl


Wedstrijdprogramma 2018-2019                                             Topscorers 2018-2019

 

Dinsdag 16 oktober                                                               Caesar Westerink            2

VV Hooglanderveen – BFC           (0-3)      2-4                      Thijmen Bierling              1

Dinsdag 27 november                                                           Tim Frakking                     1

BFC – ???

Dinsdag 11 december

BFC – SO Soest