BFC F2 – FC Almere F1

Vandaag laatste wedstrijd voor de F2 van BFC. Na een moeizame start net na de winterstop in een nieuwe competitie ging het de laatste weken steeds beter. Na 2 gelijke spelen en een gewonnen wedstrijd moest de F2 aantreden tegen de koploper FC Almere F1.

Op veld 4-1 met lekker voetbalweer begon de wedstrijd om 10.15. De F2 begon wat slapjes en was duidelijk onder de indruk van de koploper. Na 5 minuten stond het al 0-2 voor FC Almere F1. Niet iedereen was wakker en vooral slap in de duels. Na de 0-2 kwam er swung in het team en kwamen we langzaam terug in de wedstrijd.  Met een binnedraaiende corner zorgde Jonas voor de 1-2. Niet lang daarna was er mooi combinatiespel tussen Michael en Finn waarna Sem de bal tegen de touwen joeg 2-2. Het geloof kwam terug bij de mannetjes en het spel ging gelijk op tot aan de rust.

Na een extra peptalk en wat dextro energie begonnen we goed aan de 2e helft. Michael zorgde voor de 3e treffer en halverwege de 2e helft was het 3-3. Het kon alle kanten op en het was echt genieten geblazen voor de trouwe en luidruchtige aanhang van de F2. Finn kwam voor de keeper en schoot hard in met zijn “mindere” rechtervoet en in de rebound was het Justus die attent met een strakke schuiver de 4-3 binnenschoot. Niet veel later viel de 4-4 , het werd steeds spannender en de wedstrijd kon alle kanten op. De wedstrijd was onder uitstekende leiding van een jonge talentvolle jeugdscheidsrechter. Er werd zeer hard gewerkt en voor elke meter gevochten er was 100% teamspirit, de F2 ging voor elkaar door het vuur. Er was regelmatig mooi combinatie spel te zien en aan beide kanten waren er mogelijkheden om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Onze verdediging bestaande uit Camile, Philip, Vincent en Jonas vochten als leeuwen. Voorin zorgde Justus, Sem , Michael en Finn voor het nodige sleurwerk en zorgden voor extra druk op de verdediging van FC Almere. Vlak voor tijd was het Finn die door goed jaagwerk in balbezit kwam, met de verdediger half hijgend in zijn nek, schoot hij hard in. 5-4 ….. zou het dan gebeuren om de koploper 3 punten afhandig te maken? FC Almere voerde in de laatste minuut de druk nog wat op en dat gaf wat verwarring in onze verdediging en werd de 5-5 alsnog binnengeschoten.

Keeper Jaro was regelmatig gevaarlijk met zijn verre uittrappen, een echt wapen. Philip maakte heel wat meters en bestreek de hele rechterkant als rechtsachter. Camile en Vincent waren de stuwende krachten in de verdediging geen duel ontwijkend. Jonas bracht veel gevaar met zijn mooie en strakke pases. Voorin was er veel creativiteit en vechtlust om toch elke keer weer de weg naar het doel te vinden.

Een mooie afsluiting van het seizoen. Erg leuk om te zien hoe het team zich ontwikkeld heeft tot een ware voetbalmachine, vechtend voor elkaar en voor elke meter.

Coaches F2