Defensie D2 minst gepasseerde van alle selectieteams

De D2 heeft tot nu toe de minst gepasseerde verdediging van alle BFC-selectieteams. Na negen speelronden heeft de defensie slechts 7 tegentreffers hoeven toe te staan. En dat mag opmerkelijk genoemd worden in een poule met alleen maar D1-teams als tegenstander. En die D1-teams zijn niet van de minste clubs. De D2 treft onder meer Spakenburg, Huizen, SDO en Waterwijk.
De D2 heeft niet in alleen in defensief opzicht opmerkelijke statistieken. Ook wat het betreft het aantal gemaakte doelpunten is het keurkorps van de trainers Jan en Junior Hulst een bijzonder gezelschap. Zo weinig er wordt weggegeven, zo weinig wordt er ook gescoord. De teller staat tot nu toe op slechts zeven doelpunten. Dat is het minste aantal goals voor in de poule. En daarom is het ook niet zo verrassend dat de D2 vandaag tegen Huizen D1 voor de vijfde keer op rij gelijk heeft gespeeld.
Huizen speelde uitstekend positiespel, maar door te voetballen met veel passie en de wil om een goed resultaat te halen wist de D2 zelfs op een 1-0 voorsprong te komen. Uiteindelijk moest het wel de 1-1 toe staan, maar het team mag trots zijn op dit resultaat, want Huizen is een absolute kanshebber voor het kampioenschap en is een erg goede ploeg.
In totaal heeft de D2 dit jaar twee keer gewonnen, maar liefst zes keer gelijk gespeeld en slechts één keer verloren en bezet daarmee momenteel de zevende plek, maar plaats vier lijkt haalbaar.
16418_1569310993298376_2007050091796265495_nstand november 2014