Vrolijke seizoensopening JO9-10M

Met een gloednieuw O9-team traden de jongste meiden van BFC aan in Loosdrecht, bij de gelijknamige vereniging. Voor vier van de zes meisjes was het zelfs de allereerste wedstrijd. Super spannend dus. We hoorden verhalen van ouders die vertelden dat hun dochter om 6:00 in vol tenue klaar stonden.

Voor Elske en Charlotte waren alleen de afmetingen van het veld nieuw, in plaats van een half veld een kwart veld. Voor Roos, Fenne, Kyara en Indy was alles nieuw.

Het team van Loosdrecht had iets meer ervaring in zich, wat te merken was in het flitsende begin. De stand wordt in deze leeftijdscategorie niet meer bijgehouden, maar binnen vijf minuten lagen er drie doelpunten in de Bussumse goal. Aan de hand van Elske kwam BFC voor rust nog terug in de wedstrijd.

Na rust was het Charlotte-tijd. Met een heuse hattrick kwam BFC zelfs op voorsprong. Het was het gevolg van een teamprestatie. Roos liet met haar allereerste actie in het gele keeperstenue zien dat ze een geboren goalie is, zodat het voor de Loosdrechtse meiden moeilijker werd om het net te vinden. Fenne en Indy begonnen zich meer met de zaken te bemoeien en Kyara liet een paar mooie kap- en schijnbewegingen zien.

Toch scoorde de tegenstander nog twee keer, maar een fraai afstandsschot van laatste vrouw Elkse trok de zaken net op tijd gelijk.

Na de wedstrijd zes vrolijke koppies, missie geslaagd!