Voetbal steunt Giro555, doe ook mee!

Als bestuur ondersteunen we de oproep van de KNVB aan alle voetbalverenigingen om bij onze leden aandacht te vragen voor de Giro555-actie ‘Help slachtoffers hongersnood’.

Zoals u waarschijnlijk weet is de nationale Giro555-actie ‘Help slachtoffers hongersnood’ gestart. Hongerrampen in Zuid-Soedan, Noordoost-Nigeria, Somalië en Jemen eisen onschuldige levens. Samen kunnen we miljoenen mensen redden van de hongerdood door NU noodhulp te bieden.

Ons voetballandschap is het grootste sociale netwerk van Nederland. Als geen andere sport heeft voetbal het vermogen om mensen te betrekken, bij elkaar te brengen en in beweging te krijgen. Met dit netwerk kunnen we ook een bijdrage leveren aan ernstige problemen.

Als KNVB en voetbalclub doen we dit niet vaak, maar soms raakt de actualiteit ons en willen we aandacht geven aan een speciale actie. Tijdens Nederland – Italië zullen we daarom in en rondom het stadion aandacht geven aan de Giro555-actie ‘Help slachtoffers hongersnood’. Zo is er aandacht voor de actie op de boarding langs het veld, staan er rond het stadion collectanten en zijn er veilingitems beschikbaar gesteld.

Als BFC zullen we aandacht besteden aan de actie via de website, social media en door posters op te hangen in de kantine.
Sport verbroedert, is gezond én zorgt voor een positief gevoel. Daarnaast zijn veel kinderen actief binnen de sportwereld en betrokken bij hun leeftijdsgenootjes wereldwijd. Draag daarom ook bij aan de Nationale Giro555-actie “Help slachtoffers hongersnood”.

Bij eerdere rampen zorgden miljoenen Nederlanders met een donatie voor levensreddende hulp. Zo hebben we miljoenen levens gered. Ook de levens die nu in gevaar zijn, kunnen we veilig stellen. Door niet te twijfelen, maar nu te handelen!

Bedankt voor jullie steun, mede namens Giro555!

Het bestuur