Vijf vragen aan Igor van Gelderen

Igor van Gelderen is nu bijna een jaar voetbaltechnisch manager bij BFC. Een goede reden om eens met hem de stand van voetbaltechnische zaken bij BFC door te nemen.

1. Je bent nu bijna een jaar bezig binnen BFC, hoe bevalt het?
De laatste maanden van vorig seizoen heb ik gebruikt om mij in te lezen in de vereniging, veel mensen gesproken waardoor ik een goed beeld heb gekregen van BFC. Deze periode is erg belangrijk geweest voor de goede start van dit seizoen. Wat daarnaast opvalt tov andere verenigingen dat er veel capabele vrijwilligers betrokken zijn bij de club met ondersteuning van een goed bestuur. Daarnaast is het erg prettig dat er continuïteit is binnen ons trainerskorps, waarbij veel trainers ook komend seizoen betrokken zijn bij onze jeugdopleiding, binnenkort meer hier over. Het bevalt mij dan ook erg goed.

2. Wat zijn volgens jou de belangrijkste stappen die wij als BFC dit seizoen gezet hebben?
De belangrijkste stappen hebben wij gezet binnen het breedte voetbal. Voorbeelden hiervan zijn de BFC Football Academy, interne pupillen trainerscursus en de BFC voetbaldagen in de herfstvakantie.
Voor de selectietrainers proberen wij dmv onze trainersdagen onze trainers te binden en boeien. Hierin hebben wij een belangrijke stap gezet door de continuïteit van de trainers.
Wij hebben daarnaast de integratie van de vrouwen afdeling nagenoeg afgerond waardoor zij volledig samen op gaan met de jongens afdeling. In mijn beleving een belangrijke stap om het meiden voetbal verder te ontwikkelen.

3. Wat kunnen wij de komende periode nog verwachten?
De Blauwe Draad en de KNVB certificering ‘Regionale Jeugdpleiding’ zijn de belangrijkste zaken die wij gaan afronden. De Blauwe Draad is ons technisch opleidingsplan t/m 2020, het jubileumjaar. In het keurmerk ‘Regionale Jeugdopleiding’ wordt onze gehele jeugdopleiding getoetst op 64 punten.
Wij zullen daarnaast in juni de BFC Talent Cup introduceren, een prestigieus toernooi voor onze JO9 t/m JO15 selectie. Hierbij zullen o.a. Ajax, AZ, Vitesse, FC Groningen, PEC Zwolle etc. verschijnen. Een mooie afsluiting van het seizoen.

4. Hoe schat jij de promotie kansen in van ons 1ste elftal?
De eerste wedstrijden waren wat minder maar na een wedstrijd of 4 zie je het team stappen maken. Naast dat het vanaf de zijkant lijkt alsof er een vriendenteam in het veld staat dat veel voor elkaar over heeft wordt ook het veldspel wekelijks beter. Danny en Ad maken mooie stappen met deze groep. Rechtstreekse promotie zal lastig worden maar ik zie goede kansen in de nacompetitie. Ik ben er daarnaast van overtuigd dat wij met deze groep ook in de 3de klasse bovenin mee zullen draaien.

5. De VoetbalStad komt eind van dit seizoen naar BFC. Wat is de VoetbalStad en wat voor werkzaamheden doe jij nog meer binnen het Voetbal?
De VoetbalStad is een belangrijk onderdeel van mijn bedrijf, VoetbalCity. Wij bouwen een voetbalveld om tot VoetbalStad met 10 voetbalonderdelen, in de meeste gevallen inflatables zoals bijvoorbeeld: voetbalboarding, pannaveldjes, levend tafelvoetbal etc. Een 3 uur durende activiteit voor in totaal 150 deelnemers.
VoetbalCity geeft daarnaast trainerscursussen en ondersteunt bijvoorbeeld Waterwijk met haar Champions League pupillen. Zelf ben ik daarnaast bij enkele verenigingen adviseur en zal ik vanaf komend seizoen hoofdtrainer worden bij Roda’46 zondag.
Zoals je kunt lezen elke week een mooie uitdagende voetbalweek.