Verslag bestuursvergadering

Verslag bestuursvergadering BFC van 6 december 2011

Naast het hervatten van het overleg met de gemeente Bussum over overname van onze velden en kleedkamers ging een belangrijk gedeelte van de vergadering van 6 december jl. over de aankomende renovaties in het clubgebouw. Het bestuur moet concluderen dat het totaal aan werkzaamheden (commissiekamer, bestuurskamer, EHBO-ruimte, bespreekruimte en administratieruimte), in tegenstelling tot wat werd gehoopt, in de winterstop niet zal kunnen worden afgerond. De niet-volledige beschikbaarheid van benodigde arbeidskrachten in die periode is daar voor een groot gedeelte debet aan. Daarbij zijn op het moment van deze vergadering ook alle bouwcontracten nog niet afgerond. We zullen dus prioriteiten moeten stellen wat in de winterstop kan gebeuren en wat erna. Wat de precieze planning ook zal worden, er wordt tijdens deze winterstop in elk geval met de renovatie aangevangen. Na de winterstop kunnen alleen werkzaamheden worden verricht die de dagelijkse gang van zaken bij BFC niet verstoren. Wat dan niet kan worden gedaan, zal in de zomerstop worden afgemaakt.

Vernieuwing communicatiemiddelen

Op korte termijn gaat ook de communicatiecommissie om de tafel met een delegatie van het bestuur om de stand van zaken van onze communicatiemiddelen (telefoon, internet, audiovisuele apparatuur e.d.) te bezien en afspraken te maken over realisatie van gewenste aanpassingen, vernieuwingen en aanschaffingen. Het is de bedoeling dat een en ander nog dit seizoen ten uitvoer zal worden gebracht.

Een selectie uit wat verder ter tafel kwam

  • De eerste zending Quick1905-kleding is gearriveerd. Helaas blijken de mouwen van de geleverde dames/meisjesshirts niet in overeenstemming met de specificaties te zijn: ze zijn te kort. Quick1905 heeft meteen toegezegd de shirts kosteloos te vervangen. Wel is het weer wachten op nieuwe shirts. Volgens Quick1905 kunnen deze echter de eerste week van januari reeds binnen zijn.
  • Ons eerste team is na een sterk begin van de competitie iets teruggezakt. We zien uit naar de komende, twee belangrijke wedstrijden tegen Vriendenschaar en Zeist. Bij een goed resultaat blijven we kans houden om aan het einde van dit seizoen ons doel te bereiken: promotie naar de 3e klasse. Het bestuur wil onze leden oproepen het team aan te moedigen in deze strijd.
  • Het eerste BFC/SDO Witte Vlag-feest kan zonder meer een succes worden genoemd.
  • Er zijn enkele gestaakte wedstrijden geweest bij onze jeugdteams en tijdens een uitwedstrijd in Almere is een BFC-jeugdteam van het veld gelopen. Dit is zeer ongewenst.  Jeugdvoorzitter Henk Ruitenbeek zal naar alle jeugdleiders communiceren dat “weglopen” eigenlijk nooit een optie mag zijn.
  • De werving van scheidsrechters is gewenst. Het bestuur zal nadenken over de wijze waarop dat te doen.

Tot slot. Er is besloten dat de officiële opening van ons nieuwe hoofdveld zal plaatsvinden op zondag 8 januari a.s.. Afgevaardigden van de gemeente Bussum, die dit kunstgrasveld mogelijk heeft gemaakt, zullen daarbij aanwezig zijn. Er worden die dag 2 wedstrijden gespeeld die om 15:00 uur beginnen. BFC 1 speelt dan op veld 1 tegen Oud BFC en BFC Dames 1 op veld 2 tegen BFC Meisjes B1. Na afloop is er van 16:00 tot 18:00 uur onze nieuwjaarsreceptie waar ook de Vriendschapsbeker aan de BFC-vrijwilliger van het jaar zal worden uitgereikt. Het bestuur hoopt op een grote opkomst en wenst iedereen:

Fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar!