Vernieuwde staf BFC zaterdagselectie

De zaterdagselectie is al bijna een maand bezig met de voorbereiding op het seizoen 2018/2019 en wel onder leiding van een grotendeels nieuwe staf. Zo maakten de trainers Danny Schenkel en Toni Brosi plaats voor de nieuwe trainer/coaches Karel Knaap (BFC 1) en Sebastiaan Brouwer (BFC 2). Daarnaast werden Henk Ruitenbeek, Johan Heerschop en Pascal van Westing als assistenten toegevoegd aan de staf. Na een eerdere introductie van de nieuwe hoofdtrainer Karel Knaap stellen we hierbij ook graag de overige nieuwe stafleden aan je voor:

Foto (v.l.n.r.): Bovenste rij: Ron Kortlever (keeperstrainer), Johan Heerschop (assistent coach), Henk Ruitenbeek (assistent coach), Pascal van Westing (assistent coach) Onderste rij: Martin Oosterdijk (sportmasseur), Karel Knaap (trainer/coach BFC 1, Sebastiaan Brouwer (trainer/coach BFC 2), Ad van den Noord (selectiemanager)

Sebastiaan Brouwer (trainer/coach BFC 2)
Sebastiaan Brouwer doorliep de gehele jeugdopleiding van BFC en speelde vervolgens nog een aantal seizoenen in de zondag senioren-selectie. Ook als trainer was hij actief in zowel de jeugd als bij de senioren met als één van zijn laatste hoogtepunten seizoen 2012-2013 waarin hij BFC 2 naar een ongeslagen kampioenschap loodste. We zijn erg blij dat Sebastiaan als échte BFC-er terug is en het reserveteam van de zaterdagselectie onder zijn hoede gaat nemen. Drie assistenten zullen hem daar bij helpen, die eveneens al jaren bij BFC betrokken zijn of zijn geweest.

Pascal van Westing (assistent coach)
Meerdere jaren heeft Pascal gevoetbald in de jeugd van BFC, van de E-junioren tot de A-junioren. Daarna is hij als trainer/coach actief geworden en heeft 3 jaar de D-junioren getraind en gecoacht. Vervolgens vormde hij meerdere jaren een duo met Sebastiaan Brouwer waarbij zij zowel in de jeugd als in de senioren een aantal seizoenen actief waren.

Henk Ruitenbeek (assistent coach)
Henk Ruitenbeek heeft gevoetbald in de welbekende 7×7 competitie en heeft door de jaren heen aan diverse toernooien en benefietwedstrijden deelgenomen. Henk is al sinds 2000 actief bij BFC, vanaf het moment dat zijn zoon Mike begon met voetballen. Eerst als leider en een aantal seizoenen als trainer. Vanaf 2006 heeft Henk diverse rollen in het bestuur van BFC ingevuld: jeugd voorzitter, secretaris, senioren voorzitter en vice-voorzitter. Ondertussen heeft hij zich ook nog bezig gehouden met de portefeuille meisjesvoetbal waar zijn dochter destijds voetbalde.

Johan Heerschop (assistent coach)
In zijn jeugd was Johan als voetballer actief bij andere verenigingen, maar vanaf 2004 is hij bij vele commissies en activiteiten betrokken als vrijwilliger. Ook heeft Johan twee jaar gevoetbald bij de populaire 7×7 competitie. Diverse jaren als assistent trainer/leider, maar ook als wedstrijdcoördinator en webmaster/lid communicatiecommissie heeft Johan al vele uren bij BFC gemaakt.

Wij zijn ontzettend blij met deze welkome versterkingen. Afgelopen weekend speelde de selectie al een eerste oefenwedstrijd en ook gisteravond werd op eigen sportpark een oefenwedstrijd afgewerkt. Komende zaterdag begint het bekertoernooi. BFC 1 speelt dan om 15:15 uur thuis tegen HSV De Zuidvogels 1 en BFC 2 om 12:45 uur thuis tegen Geinoord Nieuwegein 3.