Update renovatie stadionbakken

Op zaterdag 21 januari zijn de gerenoveerde stadionbakken in gebruik genomen. Wat onmiddellijk opvalt is dat de bakken kleiner zijn geworden en ook de doeltjes veel minder hoog zijn. De veldjes zijn aangepast volgens de richtlijnen die horen bij de nieuwe spelvormen van de KNVB voor deze groep van jeugdleden (Onder 6 en Onder 7). Verder zijn er een achttal uitsparingen gemaakt en zal een flexibele scheidingswand worden opgeleverd zodat ook het spelen van 2×2 in de toekomst mogelijk wordt.

Door de flinke nachtvorst van de afgelopen week is de renovatie nog niet helemaal afgerond. Zodra de vorst uit de grond worden de werkzaamheden hervat. Wij streven naar een volledige oplevering met een feestelijk tintje ergens in de komende weken. WIj houden jullie op de hoogte

Vandaag is de competitie voor de stadionkabouters en -pupillen hervat. De afgelopen weken hebben de beide wedstrijdcoördinatoren Carolien Eggink en Nathalie Molsbergen een geheel nieuwe teamindeling gemaakt. Het aantal spelers per team is verkleind om het speelplezier in de verkleinde stadionbakken te vergroten. Voortaan zal er 4×4 gespeeld worden. Door vermindering van het aantal spelers zijn er extra teams bijgekomen. Deze 4×4 spelvariant sluit aan bij de nieuwe spelvorm van de KNVB.

Geheel in lijn met hoe BFC vanaf vandaag onze jongste voetballertjes laat voetballen, beveelt de KNVB aan om deze categorieën 4×4 alsook 2×2 te laten spelen. Vooralsnog speelt BFC 4×4 en zal komende tijd door middel van pilots experimenteren met 2×2.

 
Wij zijn heel blij dat we onze stadionbakken ruim op tijd in lijn hebben gebracht met deze vernieuwde aanpak.

Jeroen Fokker, Secretaris
Ronald voor den Dag, Bestuurslid Voetbalzaken