Trainers BFC trappen nieuwe seizoen af!

Met een team van ruim twintig trainers heeft het BFC dinsdagavond de aftrap gegeven voor het nieuwe voetbalseizoen 2014-2015. aftrap trainers 2

Na het openingswoord van voorzitter Gert Olthof informeerde bestuurslid Voetbaltechnische Zaken Alex Kroes, de trainers over de nieuwe koers die BFC met ingang van het aankomende seizoen wil varen. Daarna was het de beurt aan bestuurslid Dames- en Meidenvoetbal, Pauline Beijen. Pauline deed een boekje open over de weg die de club in wil slaan met de damestak.

“Om de sportieve en bestuurlijke veranderingen die de club de laatste jaren heeft ondergaan te versterken, is het tijd voor een frisse wind en een nieuwe manier van werken”, meent Kroes. Middels een duidelijke presentatie werden zowel de werkwijze als de lijnen binnen de club duidelijk uiteengezet.

SONY DSCNaast de nieuwe bezetting van de trainers, is ook de rol van Ferry Hendrikse veranderd. Met de komst van de Technische Jeugdcommissie is nu iedere lichting voorzien van een eigen Technisch Jeugdcommissielid. De Technisch Jeugdcommissieleden beheren de samenwerking tussen trainers, leiders en scouts en zij vormen een schakel tussen de club en de ouders van de jeugdleden. Door de komst van de Technische Jeugdcommissie wordt Ferry een hoop werk uit handen genomen. Deze tijd kan hij nu steken in het ‘trainen van de trainers.’ Het doel van BFC is om met deze nieuwe structuur en het aanbieden van trainerscursussen, een hoger niveau in trainingen aan te kunnen bieden aan zowel selectie- als niet-selectiespelers. Uiteindelijke zal dit het niveau van de gehele jeugdopleiding ten goede komen.

Tenslotte is de personele bezetting qua trainers bekend gemaakt en hebben alle aanwezigen de avond afgesloten met een toost op het nieuwe seizoen!