Swen Bosch nieuwe Hoofd Voetbalopleiding bij BFC

Wij zijn blij dat Swen Bosch met ingang van het volgende seizoen Hoofd Voetbalopleiding bij BFC wordt. Wij introduceren met Swens benoeming ook een nieuwe functie binnen Voetbalzaken.

Swen is momenteel bij BFC actief als trainer/coach van de JO15-1. Wij hebben Swen leren kennen als een toegewijd voetbalprofessional bij wie opleiden en ontwikkelen voorop staan. Daarmee vormt hij een uitstekende match met de voetbalambities uit BFC’s beleidsplan, de Blauwe Draad.

De nieuwe rol van Hoofd Voetbalopleiding ontstaat door een aantal organisatorische wijzigingen, die volgen op de eerder aangekondigde evaluatie van de voetbalorganisatie bij BFC. De functie van Manager Voetbaltechnische Zaken, tot eind februari 2018 ingevuld door Igor van Gelderen, verdwijnt en maakt plaats voor deze nieuwe functie. De nieuwe functie is niet een één-op-één kopie van de vorige functie. Zo combineert Swen zijn nieuwe functie met die van Hoofd Jeugdopleiding Bovenbouw om directe verbinding en betrokkenheid te blijven houden met de trainerstaf.

Swen zal leiding geven aan een kleine staf, waaronder Hoofd Jeugdopleidingen Onderbouw, Hoofdtrainers BFC1 en BFC-VR1. Hij wordt ondersteund door een nieuw op te zetten Technische Commissie en door een commissie van Voetbalcoördinatoren. Door taken te verdelen over trainershoofdstaf en de nieuwe commissies is er meer tijd en aandacht voor verder ontwikkeling en verdieping van de voetbalopleiding van BFC. Binnenkort volgt meer informatie via de website over de invulling van de vernieuwde voetbalorganisatie en de bezetting van de twee nieuwe commissies.

Voor nu wensen wij Swen alvast veel succes en plezier in zijn nieuwe functie en zien wij uit naar een langdurige en succesvolle samenwerking!

Ronald voor den Dag – Bestuurslid Voetbalzaken