Strijdig MO11-1 weer kampioen

Gisterenavond moesten de meiden van de MO11-1 hun laatste en tevens beslissingswedstrijd spelen tegen hun directe concurrent ‘s-Graveland die twee punten achterstond en dus moest winnen.

Deze succesvolle groep meiden hebben in de najaarscompetitie dezelfde ervaring gehad en werden door de winst tegen en bij sv Huizen door een 5-1 overwinning najaarskampioen.

Met in het achterhoofd de winst 2 weken terug met 5-1 op ‘s-Graveland is er alles aan gedaan om de focus op deze wedstrijd te houden. Er werden voorspellingen gedaan, voorbereidingen getroffen wat als… etc en toch wel met enige overtuiging door de ouders het één en ander ingekocht. De avond voor de wedstrijd werd de coach een tas met kampioenshirts in de handen gedrukt, zo van komt wel goed? De coach had hierover toch wel zijn bedenkingen en kreeg visioenen van het vorige kampioenschap waarbij Huizen alles; taart, medailles en champagne aangerukt had en dit uitliep op een deceptie.

Voor de wedstrijd werd er nog even een ademhalingsoefening gedaan om focus op de wedstrijd te krijgen en ook rust bij de meiden die aardig stonden te stuiteren van de spanning. Het is slechts aan weinigen gegund om 2 keer per jaar kampioen te worden, en dit geldt natuurlijk ook voor de trainer/coach.

De eerste paar minuten van de wedstrijd kwamen de meiden met geluk weg door het fantastische keepwerk van Norah. Net als tijdens de thuis wedstrijd stond ze haar goal te bewaken en ook gedurende de hele wedstrijd blonk ze uit.

BFC nam het initiatief en door goed spel en combinatiewerk kwamen ze op voorsprong. Maar de meiden hadden zelf heel goed door dat het vanavond geen “makkie” zou gaan worden mede door de vele mee gereisde supporters en bijna alle teams van ‘s-Graveland die hun training even voor deze wedstrijd opzij zette om hun meiden aan te moedigen.

De strijd ging door het werd 2-0 en vlak voor rust 2-1.

De tweede helft werd gelijk weer heel veel druk op de verdediging gelegd maar onze verdedigers konden niet voorkomen dat het 2-2 werd. De meiden herpakten zich direct en kort erna werd de 3-2 gemaakt en de keeper van ‘s-Graveland voorkwam een verdere uitloop. Wat een spanning en deze kwam nu ook tussen de oortjes van de beide teams. BFC speelde vooral technisch combinatievoetbal en ‘s-Graveland vooral de lange bal op de twee vaardige sterke meiden voorin die het ons heel lastig maakten. De 3-3 vervolgens de 4-3 en 8 minuten voor tijd de 4-4. Er werd niet meer gewisseld maar vooral opzwepend gecoacht door de twee fantastische leidsters van ‘s-Graveland. Met nog 5 minuten te gaan werd het 5-4 voor BFC. Zou het dan toch weer gelukt zijn? De wedstrijd was nog niet gespeeld en het gevaar lag op de loer. Een vrije trap ging net naast en met nog 3 minuten te spelen werd dan de 6-4 gescoord wat tevens de bevrijding was want nu kon het echt niet meer verkeerd gaan. Dit begreep de voortreffelijk leidende scheidsrechter ook en de laatste 3 minuten waren wel erg kort.

Het tweede kampioenschap is een feit maar door de tegenstand van ‘s-Graveland echt geen “makkie”

Wat statistieken :

Doelpunten voor  143

Doelpunten tegen  43

Speciale dank namens het team gaat uit naar Harm Greving die de meiden wekelijks één op één techniektraining geeft en daardoor ook een belangrijke bijdrage geleverd heeft aan de ontwikkeling en de kampioenschappen van de meiden.