Stichting Helder Gooise Meren plaatst sponsordoek

Afgelopen week is een nieuw meterslang sponsordoek geplaatst achter het doel op het hoofdveld. Dit duidelijk zichtbare doek onderstreept de partnership die BFC aan het begin van dit verenigingsjaar is aangegaan met Stichting Helder Gooise Meren. Al eerder was op de shirts van de seniorenteams van de mannen de naam van deze nieuwe hoofdsponsor te zien. Graag willen wij wat nog wat meer informatie gegeven over onze partnership met Helder.

Partnership

BFC en Helder zijn in september 2016 een duurzaam samenwerkingsverband aangegaan met als doel informatievoorziening en preventie van verschillende verslavingvormen, o.a. drugs, roken, alcohol, social media en games. Deze partnership kenmerkt zich door wederzijdse gelijke belangen en doelen.

Wat is Helder?

Helder (www.stichtingheldergooisemeren.nl) is een non-profit organisatie die in 1990 aanvankelijk is opgezet om softdrugsverkoop in Bussum te reguleren om zo overlast te beheersen en ondersteuning te bieden bij drugspreventie. Vandaag de dag is Helder een gerenommeerde advies- en voorlichtingsorganisatie geworden met als doel om objectieve voorlichting te geven over genotmiddelen (over een breed scala variërend van drugs, alcohol, roken en gamen), het gebruik daarvan, de risico’s en de (negatieve) gevolgen waarbij het ontmoedigen van het gebruik centraal staat.

Helder streeft naar grotere en zichtbaardere exposure in haar directe omgeving om zo hun doelen nog beter te kunnen realiseren. Zij richt zich voornamelijk op de jeugd in de regio Gooise Meren. Helder organiseert veel van haar activiteiten samen met Drugsadvies.nl, een interactieve website met een sterk preventieve ondertoon waaronder lesmateriaal voor basisscholen en voortgezet onderwijs.

Duurzame samenwerking, ook voor BFC!

BFC herkent de verslavingsproblematiek, waarvoor Helder zich sterk maakt. BFC wil graag actief meehelpen aan het realiseren van de doelstellingen van Helder.

Zichtbaarheid Helder op ons sportcomplex

Helder voert haar voorlichtings- en preventiebeleid op verschillende manieren, waaronder workshops, adviesdagen bij scholen, informatiepakketten en een actieve online strategie. In het volgend voetbalseizoen zal Helder samen met BFC voorlichtingsbijeenkomsten organiseren voor haar leden, ouders en andere belangstellenden.