Slottraining meiden JO9-9M en MO11-2

Vandaag kwam ook voor de O9 en O11-meiden aan een lang seizoen van trainingen op woensdagmiddag een einde.
Het hele jaar door werd er vol enthousiasme deelgenomen aan de trainingen die Awi en Jesper hadden bedacht, en, op de dagen dat de jongens niet trainden, aan de trainingen die de trainer zelf bij elkaar had gezocht.

Alle meiden zijn dit jaar flink vooruit gegaan, wat betreft balbeheersing, passeerbewegingen maar ook duelkracht. Het wierp ook resultaat af. De jongste meiden van JO9-9M, gecoacht door Arne & Jetty, werden voorjaarskampioen, en MO11-2, onder gedreven leiding van Patrick van Dam, eindigde zowel voor als na de winterstop keurig in de subtop.

Vandaag was een bijzondere dag. Twee speelsters van MO11-2 kwamen vorige week met het verzoek of ze een stukje van de training mochten verzorgen. Dat hoefden ze geen twee keer te vragen. De trainer had er alle vertrouwen in dat Romaissa El Bachiri en Sophie van Dam met een paar leuke oefeningen zouden komen. Dat vertrouwen werd niet beschaamd.

Een gevarieerd programma, gericht op het verbeteren van conditie en techniek, werd keurig uitgelegd en begeleid door de twee dames, met assistentie van Neda Majait. Zelfs een complexe oefening als ‘de driehoek’ waarbij het gaat om goed inpassen, kaatsen en achter je pass aangaan, lukte! Een goede maar ook gezellige training.

Als de meiden nu al zover zijn dat ze zichzelf training kunnen geven, dan ziet de toekomst van het meidenvoetbal bij BFC er rooskleurig uit. De trainer droomt nu zachtjes van teams getraind en gecoacht door BFC-meiden…

Romaissa traint

Sophie geeft aanwijzingen