Ronald Koeman verbindt naam aan voetbaltoernooien BFC

Ronald Koeman verbindt zijn naam aan de toernooien die BFC voor niet-selectieteams organiseert. Tijdens deze toernooien zullen diverse acties georganiseerd worden om geld in te zamelen voor de Johan Cruyff Foundation. Koeman is een van de ambassadeurs van deze foundation.

Het eerste Ronald Koeman Toernooi voor niet-selectieteams is op 25 maart op sportpark Meerweg. Dan wordt afgetrapt voor JO12- en JO-13-teams. Op 2 april, 21 en 27 mei en 17 juni zijn de toernooien voor de leeftijdscategorieën JO8 tot en met JO17. Het is de bedoeling dat Ronald Koeman tijdens de toernooidagen zijn gezicht laat zien.

‘BFC zit een klein beetje in mijn hart. Mijn beide zoons hebben bij de club gespeeld. En zelf heb ik er 7×7 gedaan’, zo motiveert Ronald Koeman zijn beslissing om zijn naam te verbinden aan de toernooien voor niet-selectieteams.

Eerder werd bij BFC de commissiekamer naar Koeman vernoemd. Dit omdat de verbouwing van deze ruimte mede mogelijk is gemaakt door de opbrengst van een benefietduel van Koeman met bekende voetbalvrienden.

Koeman is een van de ambassadeurs van de Johan Cruijff Foundation. Om die reden worden tijdens de BFC-toernooien diverse acties gehouden om geld in te zamelen. Met de opbrengst daarvan worden projecten voor de gehandicaptensport gesteund.

Fotocredit: BussumsNieuws/Bob Awick