Procedure selectieteams E- en F- pupillen

Beste ouders/verzorgers van de E- en F- pupillen,

Om wat onduidelijkheden weg te nemen bij ouders, zullen wij in deze brief aangeven hoe de teamindeling voor volgend seizoen eruit komt te zien, qua leeftijdsklasse.

Dit is belangrijk om te weten, omdat er spelers kunnen afvallen naar de niet selectieteams, en daarmee dus in leeftijdsgerelateerde teams terecht komen.

Hoe zien de samenstellingen van de E en F teams eruit?

F- pupillen:

De teams zullen ingedeeld worden op leeftijd.

F1 – F2 – F3 zullen de 2e jaars selectieteams worden. In elk team komen max. 9 kinderen.
F4 – F5 – F6 zullen de 1e jaars selectieteams worden. In elk team komen max. 9 kinderen.
F7 – F8 – F9 zullen de 2e jaars schaduwteams worden eventueel aangevuld met 1e jaars spelers. Een team kan uit 10 spelers bestaan.

De overige F- teams, zullen bestaan uit schaduwteams voor de 1e jaars spelers en 2e jaars spelers. Ook hierin kan het voorkomen dat 1e  en 2e jaars spelers elkaar aanvullen.

E- pupillen:

Ook deze teams worden ingedeeld op leeftijd.

Etop – E2 – E3 zullen de 2e jaars selectieteams worden. In de E-top (12 spelers) In elk ander team komen max. 9 kinderen.
E4 – E5 – E6 zullen de 1e jaars selectieteams worden. In elk team komen max. 9 kinderen.
E7 – E8 – E9 zullen de 2e jaars schaduwteams worden eventueel aangevuld met 1e jaars spelers.Een team kan uit 10 spelers bestaan

De overige E- teams, zullen bestaan uit schaduwteams voor de 1e jaars spelers en 2e jaars spelers. Ook hierin kan het voorkomen dat 1e en 2e jaars spelers elkaar aanvullen.

Selecties:

Wij proberen de voorlopige selectieteams in de 2e week van juli bekend te maken. Dit wordt gedaan via de website van BFC. Houd dus de website goed in de gaten! We spreken over voorlopige selectieteams omdat de definitieve selectie voor de start van het seizoen nog kan wijzigen.

De voorlopige selectieteams zijn bepaald na observaties door meerdere bekwame trainers op basis van vijf weken oefenstof. Daarnaast is de selectie mede bepaald door rapporten die het afgelopen seizoen zijn opgesteld door coaches en trainers.

Spelers die nu niet zijn opgenomen in een selectieteam, blijven gevolgd worden in het nieuwe seizoen en krijgen voldoende kansen om inde toekomst opnieuw aan selectie rondes deel te nemen.

In de winterstop is er een nieuw ijkpunt voor de selectieteams. BFC behoudt zich dan het recht voor om spelers te verplaatsen binnen de selectie teams. Progressie van spelers,   consistentie van presteren en de opkomst bij trainingen en wedstrijden zijn algemene criteria die worden toegepast.

Ten slotte:

Het komt nog steeds regelmatig voor dat ouders zich bemoeien met kinderen in het veld, zowel tijdens wedstrijden als trainingen. Dit werkt demotiverend en storend. BFC juicht positieve aanmoediging echter toe.

Mocht u over deze brief nog vragen hebben, dan kunt u ons altijd mailen of bellen.

Met vriendelijke groet,

Namens Voetbalzaken BFC

Ferry Hendrikse

Voetbalzaken BFC
Ferry Hendrikse 06-28338847
voetbalzakenbfc@live.nl