Pilot nieuwe wedstrijdvormen bij BFC groot succes!

Medio december plant de KNVB geen wedstrijden meer, maar wie zou denken dat Sportpark Meerweg daarmee stil en verlaten was kwam behoorlijk bedrogen uit. Hoezo winterstop?
De parkeervakken waren allemaal gevuld en ook de fietsenrekken stonden vol. Ondanks de ontbrekende zonnestralen waren alle bezoekers opperbest gemutst. Met de kerstvakantie en winterslaap in aantocht mocht het kroost nog één keer de wei in. En hoe! Groots aangekondigd, maar ook uitgevoerd. “Pilot Nieuwe Wedstrijdvormen KNVB bij BFC”.


Maar liefst 29 (!) BFC pupillenteams kwamen zaterdag in actie op de Bussumse kunstgrasvelden. Toch goed voor zo’n 600 acteurs op de gepionneerde biljartlakens. Selectieteams, Breedteteams en Meidenteams. Bijzonder en speciaal. Velen van hen maakten voor het eerst kennis met het nieuwe pupillenvoetbal. Samen met teams van onze buurverenigingen die graag gehoor gaven aan de uitnodigingen om deelgenoot te worden van deze bijzondere introductie.

De voorbereidingen reikten tot in de meest minutieuze puntjes. Een voorbeeldige samenwerking tussen de Jeugdcommissie en Technische Commissie resulteerde in prachtige affiches, strakke speelschema’s en hartelijke bezoekers. Verder ook daadkrachtig voorwerk door de groundsman, hoog bezoek uit Zeist, Oma’s cake, hete honden en heerlijk opgeklopte warme chocolademelk in de overkapte uitbouw. Hulde dus.

De pers stond er al vaak vol mee: het nieuwe pupillenvoetbal in Nederland. Nieuw, dus anders. Inherente scepticisme. BFC distantieerde zich al vaker nadrukkelijk van de kritische houding en koudwatervrees die heerst bij veel verenigingen als het gaat om de nieuwe wedstrijdvormen die de KNVB komend seizoen al wil introduceren.

Veel BFC-ers zijn al geruime tijd direct of indirect betrokken bij de transitie en zien unaniem de voordelen die het teweeg zal en kan brengen. Het levende bewijs werd zaterdag geleverd. Louter positief ingevulde evaluatieformulieren, extatische toeschouwers, luchthartige respons van beoogde criticasters en het belangrijkste: ultieme spelvreugde en succesbeleving bij de kids. BFC zal een positieve terugkoppeling geven aan de KNVB en lijkt nu al helemaal klaar voor het nieuwe pupillenvoetbal.