Oscar van Veen ontvangt BFC Vriendschapsbeker 2016

Vrijwilligers zijn van onschatbare waarde voor amateurverenigingen. Oók voor BFC! Als blijk van waardering zetten wij onze vrijwilligers graag in het zonnetje. Eén van de hoogtepunten is de jaarlijkse verkiezing van vrijwilliger van het jaar en het uitreiken de bijbehorende BFC Vriendschapsbeker. Deze prijs wordt al sinds 1961 uitgereikt. Tijdens de nieuwjaarsreceptie op 8 januari 2017 hebben wij de BFC Vriendschapsbeker toegekend aan Oscar van Veen.

Dit jaar hebben wij de leden gevraagd om zelf vrijwilligers voor te dragen voor de BFC Vriendschapsbeker. Uit de groep van genomineerden hebben wij als bestuur gekozen en is onze keuze dit jaar op Oscar gevallen. Wij willen de leden bedanken voor het kenbaar maken van hun nominaties.

Oscar van Veen loopt al voor het zevende seizoen rond bij BFC. Hij heeft een stevige ambitie om het jeugdvoetbal -over de gehele linie- bij BFC naar een hoger niveau te tillen. Hij is al enkele jaren voorzitter van de technisch jeugdcoördinatoren. Hij heeft belangrijke wijzigingen in de communicatie en het persoonlijke contact tussen trainers, teambegeleiders en ouders van jeugdspelers in gang gezet en uitgevoerd. Naast het vele commissiewerk besteedt hij ook wekelijks heel wat uren op onze velden als trainer van de onderbouw. Oscar is actief bij de KNVB en bekleedt zo voor BFC een belangrijke brugfunctie. Wij zijn heel blij dat hij momenteel een voortrekkersrol vervult bij de introductie van de nieuwe spelvormen voor het jeugdvoetbal. Verder is hij na een succesvolle voetbalcarrière onder de lat nu diepe spits van het succesvolle 7×7 vriendenteam SEG United. Als hij dan nog tijd over heeft klimt hij graag in de pen om op zijn geheel karakteristieke wijze een voetbalverslag te doen of een mening over het voetlicht te brengen. Wij kennen Oscar als een gepassioneerd en soms eigenwijze voetballiefhebber, maar vooral zeer betrokken, gestructureerd en perfectionistisch.

Wij zijn heel verheugd dat we Oscar van Veen kunnen toevoegen aan de lange lijst met vrijwilligers van het jaar. Wij willen hem feliciteren en blijven motiveren dat hij zich voor BFC als vrijwilliger inzet.

Namens het bestuur,

Bernard Lindenhovius