Opgeven vrijwilligersdienst seizoen 2015/2016

Een club als BFC (met bijna 1700 leden) kan niet goed functioneren zonder de hulp van tal van vrijwilligers. Ondanks dat veel mensen zich dagelijks voor de club inzetten, hebben we helaas niet genoeg vrijwilligers om het vele werk binnen de vereniging te kunnen verrichten. Daarom roepen we ook dit jaar weer de hulp in van onze spelers en hun ouders.

bardiensten

Hoe kun je je steentje bijdragen?
Via ons ‘verplicht vrijwilligersbeleid’ dienen alle spelende jeugd- en seniorenleden en/of ouders hun steentje bij te dragen aan de club. Dit kan in de vorm van een bar/keukendienst, een dienst op ons zaterdagse wedstrijdsecretariaat of een andere beschikbare dienst.  Een dergelijke dienst kost je slechts 4 uur per seizoen.

Voor wie?

 • Jeugdspelers vanaf de B-Junioren en Senioren dienen per seizoen zelf één vrijwilligersdienst van 4 uur te draaien. Ben je nog geen 18 jaar? Dan kun je geen bardienst draaien i.v.m. de alcoholwetgeving (01-01-2013). In plaats daarvan kun je meedraaien als scheidsrechter op de zaterdag of tijdens toernooien.
 • Ouders van jeugdleden tot en met de C-Junioren dienen per seizoen, ongeacht het aantal kinderen, één vrijwilligersdienst van 4 uur te draaien.

Ben je al vrijwilliger bij BFC (bijvoorbeeld leider of trainer), dan hoef je geen dienst in te vullen.

Mocht een lid of ouder niet in staat zijn om in het seizoen 4 uur vrij te maken, bestaat de mogelijkheid om de verplichting af te kopen. De afkoopsom hiervoor bedraagt € 50,-. Dit bedrag zal middels een incasso worden geïnd als je aan het einde van het seizoen niet bent ingeschreven.

Hoe inschrijven?

 • Voor het plannen van de vrijwilligersdienst werkt BFC met een online systeem; badiensten.nl.
 • Inloggen kan via de link: http://mijn.bardiensten.nl/bfc/
  • gebruikersnaam= KNVB nummer. Dit nr is evt opvraagbaar bij de teamleider.
  • wachtwoord = geboortejaar (dd-mm-jjjj)
 • Eenmaal ingelogd kies je een passend moment en activiteit.

Ouders met meerdere kinderen spelende t/m de C-Junioren, dienen in te loggen met het KNVB-nummer + geboortedatum van het oudste kind .

Handleiding
Een vrijwilligersdienst inplannen is niet ingewikkeld, maar de handleiding voor het gebruik van het bardienstensysteem kun je hier downloaden:

Vragen/opmerkingen kunnen per e-mail verstuurd worden naar: verenigingsmanager@bfc-bussum.nl. Neem s.v.p. geen contact op met bardiensten.nl, zij kunnen je niet verder helpen.

Uitval of tijdswijziging bardienst

 • Indien alle wedstrijden worden afgelast, bijvoorbeeld door slechte weersomstandigheden, dient u de dienst opnieuw in te plannen.
 • Mocht het voorkomen dat de tijden van een dienst worden aangepast stellen wij de betreffende personen hiervan uiteraard op de hoogte.
 • Ben je onverwacht toch niet beschikbaar voor de dienst, dient u zelf voor een vervanger te zorgen. Wij rekenen immers op uw komst.

 

Sportieve groet,
Het bestuur