Nieuws van het bestuur

Het bestuur van BFC hoopt dat iedereen een plezierige vakantie heeft gehad en goed is uitgerust. Wij wensen alle spelende en niet-spelende leden, ouders, verzorgers, vrijwilligers en bezoekers een sportief en succesvol nieuw seizoen toe.

Nieuw kunstgrasveld

Wie terug van vakantie het BFC-complex op komt, zal verrast zijn door het nieuwe kunstgrasveld. Dit veld wordt, als alles gaat zoals gepland, begin september worden opgeleverd. Wij kunnen nog niet precies zeggen wanneer het eerste team er zijn eerste officiële wedstrijd op kan spelen, want het veld dient zich te nog te zetten. Eenmaal gezet, moet het worden goedgekeurd door de voetbalbond. Wel zullen er vanaf de start van het seizoen wedstrijden op worden gepland. Het veld is van de meest moderne kwaliteit met een kortere grashalm dan die van de beide andere kunstgrasvelden. Bij de beide oudere kunstgrasvelden worden de demping, vering en rolkwaliteit gereguleerd via de zwarte rubberen infill (TPR), bij het nieuwe veld ligt de grasmat op een verende onderlaag. De infill bestaat uit zand en milieuvriendelijk rubber (TPE). Dit alles moet leiden tot een spelgevoel dat dichtbij het spel op natuurlijk gras ligt. Het nieuwe veld zal in de zon niet heet aanvoelen.

Dit nieuwe voetbalveld mag alleen bespeeld worden met voetbalschoenen. Het is absoluut verboden om dit nieuwe kunstgrasveld te gebruiken voor zogenoemd wildvoetbal.

Als onderdeel van de overeenkomst hebben wij van de leverancier een tweede kunstgrasveld voor de stadionkabouters gekregen. Voor beide stadionkunstgrasvelden geldt dat ze alleen bespeeld mogen worden door kinderen tot en met zeven jaar. Ze zijn niet bedoeld voor – en geschikt voor groteren en volwassenen.

De aanleg van het kunstgrasveld is mogelijk gemaakt door de gemeente Bussum. Wij zullen binnenkort de officiële openingsdatum meedelen. Wij vragen burgemeester en wethouders om de opening te verrichten.

Voetbalzaken

Voor wat betreft de seniorenselectie rekenen we op een goed seizoen. Na een sterk begin is het eerste team vorig seizoen in de middenmoot geëindigd. Ook het tweede team is na een goede start in de middenmoot geëindigd. Wel werd de bekerfinale gehaald, die helaas werd verloren.

Dit seizoen speelt onze D1 in de tweede landelijke divisie. Dat betekent dat het team tegen bijvoorbeeld Ajax D2, AZ D2 en Utrecht D2 speelt. Wij wensen de trainer, de leiders en de spelers veel succes. De A1 slaagde er vorig seizoen net niet in naar de landelijke divisie te promoveren. Wij hopen dat dit seizoen een of twee selectieteams de stap naar de landelijke divisie gaan zetten en dat de tweede selectieteams de aansluiting met het eerste selectieteam behouden.

Wij wensen alle teams veel voetbalplezier en goede prestaties in het nieuwe seizoen.

Kantine

Vorig seizoen zijn we begonnen met het opknappen van de kantine. Er is geschilderd, de inrichting is veranderd, we hebben nieuwe stoelen geplaatst en er zijn nieuwe tafels besteld. Bij de start van het nieuwe seizoen zal nog niet alles gereed zijn, maar wij gaan ervan uit dat alles snel klaar is. Het opknappen is mede mogelijk gemaakt dankzij de acties in het kader van BFC 90. Ook heeft de supportersvereniging bijgedragen aan de vernieuwing. Het bestuur dankt hiervoor de supportersvereniging.

Verplichte taken

Het vorig seizoen zijn de verplichte kantinediensten of andere werkzaamheden van spelende leden en/of hun ouders/verzorgers een succes geweest. Er zijn slechts enkele leden die vorig seizoen geen dienst hebben gedraaid en die ook geen € 40,- hebben betaald. Dit betreuren wij. Deze mensen moeten dit seizoen twee diensten draaien of twee keer de afkoopsom betalen.

Wij continueren de verplichte taken voor het seizoen 2011-2012. Het gaat om een dienst van vier uur waarvoor je je kunt inschrijven via bfc.bardiensten.nl. Jullie hebben hierover inmiddels een brief van ons ontvangen. Het bestuur zal aan de ledenvergadering een voorstel indienen voor het automatisch gaan innen van de afkoopsom bij die leden die zich niet aanmelden voor een dienst.

En verder

BFC is een grote vereniging die vergeleken met andere verenigingen een relatief krap complex heeft. Vrijwel elke centimeter is benut door de voetbalvelden, de kleedkamers en de kantine. Het valt niet uit te sluiten dat er bij grote drukte wat gedrang kan ontstaan tussen het eerste en tweede veld. Let op elkaar en vooral ook op de kleinere kinderen.

Ons complex is een groot bezit voor ons. Ga er zorgvuldig mee om. Rook niet op de kunstgrasvelden en neem geen etenswaren en drank mee op het kunstgras. Wij willen jullie vragen hier ook anderen op aan te spreken.

Wij gaan ervan uit dat elk team de kleedkamers na een training en na een wedstrijd schoon achterlaat.

Alcoholgebruik is alleen toegestaan op de aangegeven uren in de kantine en op het terras, verder nergens.

Een speciale commissie zal werk maken van de verbetering van de stadionomgeving (speeltuin, betegeling).

Wij gaan ervan uit dat elk lid en elke bezoeker van het complex de normen en waarden van BFC kent en naleeft.

 

Namens het bestuur van BFC, wensen wij jullie allemaal een sportief en succesvol seizoen 2011-2012 toe!

 

Ton Flierman                             Dick Visser

Voorzitter BFC                            Vice-voorzitter BFC