NIEUW: BFC Football Academy – 2x trainen voor de jeugd

De afgelopen jaren heeft het selectie voetbal binnen BFC zich explosief ontwikkeld waardoor het verschil in aanbod met het breedtevoetbal groot is geworden. De komende jaren zal BFC zich volop inzetten om het verschil tussen selectie- en breedtevoetbal te verkleinen.

Vanaf september 2016 zal BFC starten met de BFC Football Academy (BFC FA). De doelstelling van de BFC FA is om activiteiten te initiëren, faciliteren en/of organiseren die ten goede komen aan spelers van het breedtevoetbal. Met deze voorwaarde als uitgangspunt heeft BFC zich verdiept in een aantal nieuwe activiteiten in de vakanties en tijdens de ‘normale’ voetbalweken.

Om de stroom aan ideeën enigszins te kanaliseren is er gekozen voor twee aanvullende criteria waar de activiteiten aan moeten voldoen;
• Activiteiten ter bevordering van de algemene ontwikkeling van spelers uit ons breedte voetbal en hun fysieke/sportieve ontwikkeling in het  bijzonder;
• Activiteiten ter bevordering van de sociale cohesie binnen BFC;

Bij de BFC FA zal er getraind worden in programma’s van 12 trainingen (weken). Per seizoen zal er een programma zijn in het najaar en in het voorjaar. Spelers en speelsters die niet in een selectie- of schaduwteam zitten kunnen zich hiervoor aanmelden. Voor de breedte voetballer bieden wij met de BFC FA structureel een tweede trainingsmoment in de week aan.

De trainingen van de BFA FA, ter vervanging van de huidige facultatieve trainingen, zal wezenlijk anders zijn dan de reguliere trainingen omdat wij ons alleen richten op techniektraining. Individuele ontwikkeling van de speler staat dan ook voorop. De leerdoelen zullen vallen binnen de leerlijnen die er ontwikkeld worden binnen BFC.

Aanmelden
De BFC FA is geen ‘verplichte’ training maar wanneer jij je in augustus aanmeldt voor de FA trainingen gaan wij er wel vanuit dat jij het hele blok van 12 weken afmaakt. Het is dan ook zo dat je je niet als team aanmeldt maar individueel. Vanaf augustus kun je je aanmelden via de website.

Implementatie BFC Football Academy
De BFC FA is een ambitieus plan waarmee wij de komende jaren vol op willen inzetten om het aanbod tussen selectie- en breedtevoetbal fors te verkleinen. Het vinden van de (kwalitatief goede) trainers voor de Football Academy heeft onze grootste zorg in deze. Wij vinden het dan ook belangrijk om de implementatie gefaseerd te laten plaatsvinden om teleurstellingen te voorkomen.

Fase 1   september 2016               start O10 t/m O15
Fase 1   september 2016               fysieke training O17 | O16
Fase 2   februari 2016                    toevoegen O9 | O8

In de periode september – december 2016 zullen wij een pilot draaien met Kickboxing Institute | STTC waarbij wij voor O17 | O16 fysieke training zullen aanbieden. Wij zullen gezamenlijk met de spelers uit O17 | O16 deze trainingen evalueren. Tevens zullen wij in gesprek gaan met de O16 t/m O19 om een passend aanbod te ontwikkelen voor deze leeftijdscategorie.

Trainingsdag BFC Football Academy
De trainingen van de BFC FA zullen plaatsvinden op de vrijdag. De fysieke trainingen voor O16|O17 op maandag.

BFC Football Academy Trainers
Het is de bedoeling om het trainingsniveau van de BFC FA vergelijkbaar te krijgen als deze van het selectievoetbal. Er zullen dan ook vanaf het begin goede trainers betrokken worden bij de Academy. Daarnaast willen wij graag jeugdspelers (O16-O19 spelers) betrekken als (assistent) trainer bij de BFC FA. Hiermee zullen wij dan een start maken met onze eigen BFC Trainers Academy en zullen daarmee de eerste stap zetten om op de lange termijn uiteindelijk meer jonge BFC trainers zelf opleiden.

Hoofdtrainer BFC Football Academy
BFC is trots dat wij met Jacco van Olst een hoofdtrainer hebben gevonden die ervaring heeft met het opzetten van de Football Academy. Jacco heeft de voetbalschool opgezet van PEC Zwolle waar hij op dit moment fulltime in dienst is als trainer O12 en fysiek trainer van de gehele jeugdopleiding. Jacco wordt verantwoordelijk om de BFC leerlijnen te vertalen naar oefeningen op de FA. Tevens zal hij de trainers ondersteunen en elke training aanwezig zijn op het veld.

BFC Football Academy overige activiteiten
Wij zijn druk bezig om voor elke vakantie activiteiten te organiseren vanuit de Football Academy. De vakantie activiteiten zullen voor elke jeugdspeler en speelster zijn van BFC. Wij zullen eind augustus hierop terugkomen met een jaarprogramma.

Kosten
BFC zal geen extra bijdrage vragen voor de deelname aan de BFC Football Academy. Voor de vakantie activiteiten zullen wij passende bedragen vragen.

BFC is ervan overtuigd dat wij met de start van de BFC FA structureel de wens invullen om al onze jeugdleden de mogelijkheid te bieden om twee keer te trainen vanaf komend seizoen. De komende (vakantie) periode zal er achter de schermen veel werk worden verzet om de BFC FA verder op te tuigen.

Heb je vragen of wil je ons helpen op het veld of op een andere manier met de BFC Football Academy laat het mij dan persoonlijk weten.

Met sportieve groet,

Igor van Gelderen
Technisch Manager
Bfc.igorvangelderen@gmail.com