Mooie plannen voor het nieuwe voetbalseizoen maar eerst een fijne vakantie toegewenst

Succesvol 97e voetbaljaar voor BFC


Met het innemen van de laatste lichting kleding is het deze week dan toch heel rustig geworden bij BFC. Als je een voorstelling had kunnen maken aan het begin van het seizoen dan had je waarschijnlijk niet kunnen dromen wat BFC het 97e verenigingsjaar allemaal heeft gepresteerd. Mooie en soms historische successen over de gehele linie: senioren, selectie, breedte en meiden. De winnaars zijn de spelers, de vele supporters en alle vrijwilligers die BFC rijk is. Wij hebben met volle teugen genoten van dit schitterende voetbaljaar en zijn supertrots op wat we bereikt hebben. Eind juni bij de vrijwilligersbarbecue hebben we onze vrijwilligers al in het zonnetje gezet. Maar al te graag willen wij opnieuw onze grote dank en waardering aan hen kenbaar maken. Super gedaan!

Wat kunnen jullie na de vakantie verwachten?

 • BFC Football Academy voetbalweek.
  Allereerst starten de selectietrainingen in de week van 15 augustus. Twee weken later van 28 augustus tot en met 1 september wordt de BFC Football Academy voetbalweek georganiseerd met een aantrekkelijk dagvullend voetbalprogramma vol plezier. De Inschrijving staat open voor alle jeugdspelers in de leeftijd van 6 tot en met 13 jaar. Aanmelden kan nog!
 • Grote veranderingen in spelvormen bij start nieuwe voetbalseizoen.
  We staan aan de vooravond van grote veranderingen wat betreft nieuwe spelvormen. Met deze nieuwe spelvormen hebben we al uitgebreid en succesvol geëxperimenteerd afgelopen maanden. Deze nieuwe spelvormen zijn vooralsnog alleen van toepassing voor de jeugd tot en met de Onder 9. Het seizoen daarna gaat er ook flink wat wijzigen voor de Onder 10 tot en met de Onder 12. Voor de eerstgenoemde categorie Onder 8 en Onder 9 heeft de KNVB ook nog iets anders in petto: er zullen geen standen meer worden bijgehouden. De wedstrijdcommissie is volop bezig met de voorbereidingen. Daarnaast is deze commissie ook druk met de implementatie van het nieuwe Digitale Wedstrijdformulier. De nieuwe teamleiders zullen over al deze wijzigingen na de zomervakantie worden geïnformeerd.
 • Scoren met je talent! informatiemarkt bij BFC.
  Nieuw is dat aan het begin van het voetbalseizoen op zaterdag 2 en 9 september een informatiemarkt zal worden georganiseerd. Alle commissies van BFC en andere aan BFC gerelateerde organisaties zullen zich presenteren. Op deze manier willen wij onze zeer actieve en betrokken verenigingsorganisatie zichtbaarder maken voor al onze leden en ouders en hen motiveren om ook te gaan Scoren met je talent!
 • Walking football voor 60+ senioren van start.
  Tenslotte willen we in september eerste voorzichtige stapjes zetten om het walking football voor senioren 60+ te introduceren. Hiermee lopen we alvast een beetje vooruit op de nieuwe Beweeg en Sportvisie 2017-2021 van de gemeente Gooise Meren. De gemeente beoogt dat gezonde en vitale verenigingen zoals BFC een voortrekkersrol gaan spelen om senioren meer in beweging te krijgen en hen een sociaal netwerk te bieden. Wij nemen zo’n belangrijke verantwoordelijk graag op ons.

We willen al onze leden, ouders, supporters en vrijwilligers een hele mooie zomervakantie wensen. Ga lekker genieten en dan begroeten we jullie graag eind augustus met frisse energie!

Bernard Lindenhovius, voorzitter