Kleding seizoen 2012-2013

Het nieuwe seizoen begint pas in augustus of september, afhankelijk van het team waarin je speelt, maar we kijken nu al even vooruit. BFC heeft bij onze nieuwe kledingleverancier Quick voor veel van onze teams nieuwe Q1905-kleding besteld. Enkele teams voetbalden al in Quick (de meisjes en de lagere seniorenteams) en daar komen dit seizoen de eerste twee selectieteams per leeftijdscategorie bij, alsmede de C3, E3 en E4. De stadionpupillen en –kabouters voetballen ook al in door Quick geleverde kleding.

Selectietas met kledingpakket

Het niveau van het jeugdvoetbal bij BFC is de laatste jaren flink gestegen. In het kader van het optimaliseren van onze ambitieuze jeugdopleiding hebben we besloten deze ambities ook gestalte te geven in de voetbalkleding en presentatie van onze selectieteams. Met ingang van het komend seizoen zullen daarom de seniorenselectie- en de eerste twee jeugdselectieteams per leeftijdscategorie vanaf de D (A1, A2, B1, B2, C1, C2, D1 en D2) aan het begin van het seizoen een Q1905-tas met selectiekleding krijgen uitgereikt. In deze tas bevinden zich een presentatiepak, trainingspak, regenjack en trainingssetje (shirtje, broekje en kousen). Aan het einde van het seizoen moet deze tas met inhoud weer worden ingeleverd. Spelers van BFC 1 en 2 ontvangen naast dit standaard-selectiepakket ook een warming-upsuit. Spelers van de E- t/m F 1 t/m 4 krijgen een trainingssetje (shirtje, broekje) in bruikleen en de E1 en F1 daarnaast ook een presentatiepak.

Borg van €50

De selectietas met inhoud vertegenwoordigt een behoorlijke waarde. Daarom wordt van elke selectiespeler bij het in ontvangst nemen van de tas een borg van €50 gevraagd. Als de tas met de kleding aan het einde van het seizoen compleet wordt ingeleverd, wordt deze borg weer geretourneerd. E- en F-teams betalen geen borg voor de kleding.

Kleding overige teams

Niet alle huidige kleding is al afgeschreven. De nieuwe Q1905-kleding wordt daarom gefaseerd aangeschaft. De overige teams zullen dus in elk geval komend seizoen nog in de vertrouwde Lotto-wedstrijdkleding gaan voetballen.

Het bestuur