Kampioenen!! JO-8-1 flikt het weer!!

De spanning werd dit seizoen tot het laatste moment opgebouwd. Nog twee teams konden het kampioenschap opeisen: BFC en Buitenveldert; niet toevallig de twee teams die ook in de herfstcompetitie om de hoogste plek knokten. En wederom was het niet de directe confrontatie met die tegenstander die de beslissing zou gaan brengen. Buitenveldert had vandaag nog de uitwedstrijd tegen de nummer laatst uit de competitie, en onze jongens moesten aantreden tegen en bij het sterke Pancratius, dat ongeacht de uitslag van vandaag de derde plek bezet. Gelet op de stand had BFC vandaag genoeg aan een gelijkspel, maar om daar nou op te gokken…….

Het was weer een vroegertje: om 9 uur moesten de mannen al aantreden, en aan de strakke koppies kon je zien dat ze doorhadden dat er vandaag wat op het spel stond. Toch begonnen de jongens sterk, zoals we dat van ze kennen. Fel op de bal, stevig in de duels en met een drive naar voren. Maar Pancratius heeft ook een sterk team dat goed gebruik maakt van het hele speelveld, en daarbij ook enkele individueel goede voetballertjes. In de derde minuut vond Thijs het nodig om de keeper eens te testen met een afstandsschot, en dat bleek op het net nog beregende kunstgras een goede keuze. Na een vervelende stuit verdween de bal door de benen van de keeper in het doel: 0-1.

Pancratius kreeg nauwelijks kans om van de schrik te bekomen want nog in dezelfde minuut was het Wessel die met een hard schot in de korte hoek de keeper wederom kansloos liet: 0-2. Langs de zijlijn werd wat opgeluchter adem gehaald, maar de spanning bleef in de wedstrijd. Dat leidde niet meer tot uitgespeelde kansen, maar dat gold voor beide partijen, waar de defensie goed op orde was. Hier werden wel vele en ook stevige duels uitgevochten, maar in the end dolven de aanvallers steeds het onderspit. Voor rust was er eigenlijk nog maar één echte kans: een afgevallen bal werd ongeveer vanaf de middellijn door Fedde vol op de pantoffel genomen, waar de te ver voor zijn doel staande keeper zeker door zou zijn verrast, maar de bal werd onderweg nog net getoucheerd, waardoor deze naast het doel belandde.

Een comfortabele 0-2 ruststand derhalve. Maar ook in de tweede helft zat er geen rust in het spel, wat leidde tot balverlies, en soms zelfs hachelijke situaties voor het doel van Tibbe. Er moest echter een scheidsrechterlijke dwaling aan te pas komen om een tegentreffer van Pancratius op het bord te krijgen. Om een onduidelijke reden werd er een vrije trap toegekend, die door de zeer begaafde nummer 7 van Pancratius loepzuiver hoog in het doel werd geschoten: 1-2 in de 23e minuut. Het kwam de rust in het spel niet ten goede, en zo volgde nog een spannend kwartiertje. Hierin moest de verdediging van BFC regelmatig corrigerend optreden, maar Thijs (vandaag weer beresterk), Oli (wat moeten we straks zonder die man!) en Fedde wisten van geen wijken. Voorin hielden Wessel, Hugo, Johan en Daan de verdedigers van Pancratius flink bezig, waardoor het spel op en neer bleef gaan. Toch wist Pancratius in de 35e minuut nog een keer tot scoren te komen (2-2), waarna nog enkele hachelijke momenten volgden. Gelukkig had Fedde ook vandaag de turbo weer paraat toen een speler op rechts was doorgebroken. “op de brommer” werd de aanvaller achterhaald, om daarna ook nog even over de linkerflank een aanval op te zetten. Kort hierna floot de scheidrechter voor “einde wedstrijd”, en konden de armen in de lucht: KAMPIOENEN!!!

De opluchting was groot, en de vreugde niet minder. De (kinder-)champagnekurken knalden, de kampioensshirts werden aangetrokken en natuurlijk waren er EINDELOOS mooie bloemen voor de mannen.

 en het ‘Bloemen meisje ‘ Fleur altijd van de partij !!

Terug bij BFC werd het feestje nog eens dunnetjes over gedaan. Het “we are the champions” galmde door de kantine, en natuurlijk waren er de welverdiende kampioensfrieten. Tussen de feestvierende mannen glom kampioenenmaker Jesper van trots. En terecht: met deze jongens zowel het herfst- als het voorjaarskampioenschap binnenhalen is echt een prestatie van formaat. En laten we ook niet vergeten dat Jesper hierin steeds voorbeeldig werd ondersteund door teammanager Nicolette.

De competitie zit er op. Wat een geweldige apotheose van dit mooie seizoen. In deze maand volgen nog wat mooie toernooien voor de mannen, zelfs één met internationale deelname! Veel plezier!!!

Rene D.