JO15-1 stelt historische 2e plaats veilig

BFC JO15-1 heeft zaterdagmiddag de tweede plaats in de 2e Divisie A veiliggesteld. Dat is een prestatie van formaat van de ploeg van trainer Hendrin Khandan.

Dat de JO15-1 tot een eindklassering als dit in staat was, bleek al op de eerste speeldag. In eigen huis werd toekomstig kampioen Hollandia met 2-1 verslagen. Dit betekende het startsein voor een goede serie.

Pas na zes duels incasseerde de ploeg haar eerste nederlaag. Een collectieve offday op bezoek bij UVS, resulteerde in een 4-0 verlies. Dit was één van de in totaal slechts drie verliesbeurten die de O15-1 dit seizoen leed. Alleen op bezoek bij Hollandia en AFC ’34 werd er verder nog verloren.

Na de nederlaag bij Hollandia, voor de winterstop, verdween de titel langzaam uit zicht. BFC raakte met AFC ‘34 verwikkeld in een strijd om de tweede plek. Doordat de Alkmaarders vorige week verloren, kon BFC gisteren de tweede plek veiligstellen. Een overwinning op laagvlieger DEM zou voldoende zijn om als runner-up te eindigen.

En die overwinning kwam er. Het ging allemaal niet van harte, maar zo’n tien minuten voor tijd maakte de O15-1 de winnende treffer. Het duel eindigde daardoor in 2-1. Door de driepunter klom BFC over AFC ’34 heen en eindigde het met 49 punten op een dikverdiende tweede plaats. Nooit eerder presteerde een elftal van BFC zo goed op 2e Divisie-niveau.

Of de tweede plaats ook genoeg is voor deelname aan de play-offs voor de Eerste Divisie, is de vraag. Normaal gesproken promoveert alleen de kampioen, maar door het wegvallen van een team in de Eerste Divisie, is het mogelijk dat de O15-1 alsnog toegelaten wordt tot de nacompetitie. In geval van promotie zou BFC dan in een competitie met BVO’s als PEC Zwolle, De Graafschap, Go Ahead Eagels en FC Emmen terecht komen.

Of dat daadwerkelijk gebeurt, is dus nog afwachten maar dat de O15-1 een hele knappe prestatie heeft geleverd, staat vast.

Dat dit een goed elftal is, bleek ook al uit het 4-4 gelijkspel, in een oefenwedstrijd tegen Cambuur Leeuwarden.

Dit zijn de mannen die onder leiding van de Technische Staf, bestaande uit Hendrin Khandan (hoofdtrainer), Patrick van der Knaap (Assistent-trainer) en Mathijs van den Hazel (Assistent-trainer), de tweede plaats veroverden:
Bovenste rij (v.l.n.r.): Vincent Wiegman, Diederik Kessels, Finn van der Knaap, Seyfullah Bildirici, Timo van der Thiel en Camile Steenma.
Middelste rij (v.l.n.r.): Danko Szendy, Thijs Zwagerman, Hendrin Khandan (Hoofdtrainer), Patrick van der Knaap (Assistent-trainer), Wouter Melsert en Mano Veldt.
Onderste rij (v.l.n.r.): Jonas de Monchy, Quinten Brandau, Mels Pluis, Justine Brandau en Grigor Grigorian.
Niet op de foto: Micheal Boakye, Jaylon Moi-Thuk-Shung en Mathijs van den Hazel (Assistent-trainer)