Jan-jaap Moerman kandidaatbestuurslid

MoermanOnlangs hebben we aangekondigd dat onze bestuurslid voetbalzaken, Ronald Voor Den Dag, zich niet herkiesbaar stelt voor een volgende bestuurstermijn. Wij zijn heel verheugd dat wij na een intensieve zoektocht Jan-jaap Moerman aan jullie mogen voorstellen als beoogd opvolger van Ronald in de functie van bestuurslid voetbalzaken. Wij zijn van plan om bij de eerstvolgende Algemene Ledenvergadering een voorstel te doen om onze voordracht te laten bekrachtigen.

Met de komst van Jan-jaap zal ons bestuur gaan beschikken over een grote dosis voetbalervaring. Hij heeft een flinke waslijst aan gerenommeerde verenigingen waar hij gevoetbald heeft als junior en later ook als senior, voordat hij in 2010 bij BFC neerstreek: Olympia, Feyenoord, Rapiditas, FC Groningen, The Knickerbockers, Devaboys (in Suriname) en UVV. Zijn vrouw, Carolien Eggink, en hij zijn echte verenigingsmensen. Zij voelden zich onmiddellijk thuis bij BFC. Jan-jaap vervolgde zijn voetbalcarrière bij onze hoofdmacht en speelt nu nadat hij in 2012 afzwaaide bij BFC1 in de 7×7 competitie voor Redlum.

Carolien kennen wij als coördinator van de stadionkabouters en -pupillen. Jan-jaap en zij hebben een enorme passie voor het jeugdvoetbal. Voor hem staat de lol in het spelletje centraal. In de meest pure vorm is dat volgens hem het best zichtbaar bij de allerjongsten. Afgelopen seizoenen is hij leider geweest van de teams van zijn zonen. De oudste twee jongens voetballen in de JO10-3 en JO8-1. De appel valt niet ver van de boom, want het op één na jongste meisje heeft zich aangemeld voor het wolvenvoetbal bij BFC. De hekkensluitster van de familie schijnt al gesignaleerd te zijn in een rompertje met BFC-logo.

In zijn studententijd heeft Jan-jaap al concreet bestuurswerk ervaren. Hij heeft de voorzittershamer van de studentenvoetbalvereniging The Knickerbocker uit Groningen mogen gebruiken maar schuwde ook niet om gewoon de lijnen op de velden te trekken in zijn rol als voorzitter. Dit is Jan-jaap ten voeten uit. Hij is makkelijk benaderbaar en heeft heel veel zin om zijn kennis en ervaringen in te zetten voor de bestuursfunctie voetbalzaken bij BFC. Hij kijkt erg uit naar de samenwerking met het ‘technische hart’ van BFC om gezamenlijk verder te bouwen aan de voetbalambities van BFC. Midden september begint zijn inwerk- en kennismakingsperiode. Ronald heeft aangeboden om te helpen bij de overdracht. Jan-jaap zal als kandidaatbestuurslid gaan deelnemen aan de bestuursvergaderingen. Wij verheugen ons erop om met hem te gaan samenwerken.

Namens het bestuur,

Bernard Lindenhovius, voorzitter