Herman Anderson overleden

Herman Anderson onderscheiding

Herman Anderson in 2008 na het ontvangen van zijn Koninklijke onderscheiding

Met verslagenheid hebben wij kennisgenomen van het plotselinge overlijden van Herman Anderson op 31 juli 2015, op de leeftijd van 71 jaar. Herman heeft slechts twee weken in het ziekenhuis gelegen, alwaar hij ten gevolge van een zware longontsteking is heengegaan.

Wij wensen zijn vrouw Jannie en de kinderen alle sterkte toe om het verlies van Herman te dragen.

Enorm grote waarde

Herman Anderson is van enorm grote waarde geweest voor onze vereniging. Hij bekleedde ruim 35 jaar diverse functies binnen BFC. De laatste jaren van zijn BFC-carrière was hij secretaris in het bestuur, een plek die hij vervolgens verruilde voor de verantwoordelijkheid voor het volledige secretariaat: ledenadministratie, financiële administratie, tuchtzaken enzovoort. Hij was dagelijks te vinden in zijn, sinds 2013 naar hem vernoemde, Herman Andersonkamer.

Twee jaar geleden, de club was erg groot geworden en Hermans fysieke gesteldheid werd minder, deed hij een stapje terug. Hij deed afstand van de dagelijkse leden- en financiële administratie en onderhield vanuit thuis de contacten met de KNVB en behandelde tuchtzaken. Hij bleef ook toen nog een vraagbaak voor velen en er bleef veel telefonisch contact.

Veel onderscheidingen

Voor zijn fantastische inzet voor BFC ontving Herman de hoogst mogelijke onderscheidingen. Hij werd Lid van Verdienste, Erelid en ontving de hoogste onderscheiding die de KNVB aan vrijwilligers verstrekt: de Gouden Speld. Bovendien ontving hij een Koninklijke onderscheiding: Lid in de Orde van Oranje Nassau. Elke onderscheiding die Herman Anderson in zijn leven ontving, was volkomen verdiend. De inzet die hij heeft getoond voor zijn club BFC was ongeëvenaard.

Crematie in Utrecht

De Bussumse Footballclub BFC dankt Herman Anderson voor alles wat hij voor onze vereniging heeft betekend. Zonder Herman Anderson was BFC niet geweest wat het nu is. Wij zullen hem node missen.

Voor alle BFC-ers die Herman de laatste eer willen bewijzen, de crematie zal plaatsvinden in Utrecht:

Donderdag 6 augustus a.s.
Crematorium Daelwijck – Aula 1
Floridadreef 7
3565 AM Utrecht
Aanvang 13:00 uur.

Het bestuur