F1 naar finale KNVB beker

Oké, nog net niet op het hoofdveld, maar dan wel op veld 2 (mooi gelegen voor de kantine en het terras) speelde de F1 op zaterdag 25 april de halve finale KNVB beker tegen de F1 van De Foresters uit Heiloo; een tegenstander van formaat. Op zich niet vreemd want als je als F1 team een halve finale bereikt in de KNVB beker betekent dat dat je bij de beste vier F1 teams van de (zware) regio West 1 behoort. Dat is op zichzelf al een superprestatie. Maar, als je zo ver komt wil je natuurlijk meer….

Na eerder van andere topteams (o.a. sc Buitenboys F1, FC Almere F1 en AFC F1) te hebben gewonnen kwam nu de F1 van De Foresters uit de bus bij de loting. Ondanks dat De Foresters een team is waar wij niet eerder in competitieverband tegen hebben gespeeld, was dit geen onbekende voor ons. Heel recent hebben wij De Foresters als tegenstander ontmoet bij het in begin April gespeelde Good Old Joer international toernooi. Een tegenstander waar wij op dat toernooi in de troostfinale tegen hebben gespeeld om plek drie en vier. Zou het voor de bekerwedstrijd nu een voordeel of juist een nadeel zijn om juist tegen deze tegenstander de halve finale KNVB beker te spelen? Want, die wedstrijd op het Good Old Joer international toernooi werd immers met een duidelijke 1-5 verloren! Oké, wij speelden die troostfinale niet in onze sterkste opstelling en de pijp was bij onze jongens toch al een beetje leeg, of is De Foresters nou eenmaal sterker en beter? Om ons nog meer op deze tegenstander voor te bereiden heeft trainer Awi Mohabier zijn huiswerk grondig gedaan. Daar waar videobeelden beschikbaar waren zijn deze door Awi bekeken en geanalyseerd. Uit al deze informatie bleek dat De Foresters een goed team is, waarbij twee spelers bovengemiddeld goed zijn. Deze spelers waren ook de spelers die op het toernooi de vijf doelpunten scoorden: een allrounder en een echte spits met beide een goed (afstand)schot in de benen. Het strijdplan werd door Awi Mohabier dan ook zorgvuldig gesmeed.

Uiteindelijk was het dan zover. Zaterdagmiddag kort voor de wedstrijd was de spanning en concentratie goed van de gezichten van de spelers af te lezen. Laat de wedstrijd maar beginnen. Om 13.55 uur floot onze vaste en zeer kundige scheidsrechter Joop Versteeg voor het begin van de wedstrijd. BFC begon direct met druk zetten op de tegenstander. Slechts spaarzaam kwam de tegenstander voor het doel van Seth en was dan ook niet echt heel gevaarlijk. Neen, het was BFC die het meeste balbezit had en met goed spel liet zien dat het goed kan voetballen. Met afwisselend goed combinatievoetbal of strakke dieptepasses op de vleugelspelers zag het spel van BFC er goed uit. In de tiende minuut kreeg BFC een corner die met veel gevoel door Anouar werd genomen. Zep kwam goed inlopen op de corner en tikte subtiel en beheerst binnen; 1-0. Ook daarna bleef BFC de bovenliggende partij, maar kon de kleine kansen die zij creëerden toch niet benutten. Kort voor rust mocht De Foresters een corner nemen waarbij de bal hard en hoog werd voorgeschoten. In een ongelukkige reflex raakte Jop de bal waarop de scheidsrechter niets anders kon doen dan een strafschop toekennen. Dat buitenkansje liet De Foresters niet onbenut: 1-1.

De tweede helft liet een soortgelijk beeld zien als de eerste helft. BFC domineerde zonder echt goede kansen te creëeren. Een individuele actie van spits Pieter was nodig om afstand te nemen van De Foresters. Vanaf 25 a 30 meter afstand nam Pieter de bal op een weergaloze manier op zijn schoen en schoot BFC naar de 2-1. Voor De Foresters weer reden om het tempo op te voeren en de jacht naar de gelijkmaker te openen. Die gelijkmaker kwam dan ook vijf minuten na de 2-1. Ook een individuele actie van de topspits van De Foresters was nodig om de gelijkmaker te maken. Met een mooi schot waarin veel balgevoel zat schoot de spits de bal onhoudbaar voor Seth binnen: 2-2. Wat een spanning en wat een wedstrijd; een echte bekerwedstrijd! Met nog zo’n vijf minuten te spelen golfde het spel daarna heen en weer, maar beide partijen konden geen echte scoringskansen meer creëren. Met een 2-2 stand werd dan ook door de uitstekend leidende scheidsrechter gefloten voor het einde van de wedstrijd.

Verlengen is (op de finale zelf na) niet aan de orde, wel strafschoppen! De strafschoppenserie bestaat uit drie strafschoppen per team. Bij een gelijke stand wordt er dan steeds door een andere speler een strafschop genomen totdat er een winnaar is. Het lijstje van teamleider Menno Majoor was nu erg nuttig. Op die lijst is bijgehouden wie een zekerheid is bij het nemen van een strafschop. Op basis daarvan werden Jop, Zep en Pieter aangewezen voor de strafschoppen. Met Seth op het doel begonnen we aan een heuse bekerthriller. Na de toss mocht De Foresters beginnen aan de eerste strafschop. Na de eerste twee strafschoppen was de stand 2-2. De derde strafschop van De Foresters werd gestopt door Seth. Pieter mocht vervolgens aanleggen voor de derde strafschop en BFC naar de finale schieten. Helaas, Pieter schoot de bal net aan de verkeerde kant van de paal: het bleef dus 2-2. Nu zou het gaan om steeds 1 strafschop per team. Nadat De Foresters de vierde strafschop benutte was het aan Anouar om BFC in de race te houden. De druk nam verder toe, maar Anouar bleef rustig en scoorde beheerst: 3-3. Vervolgens scoorde De Foresters weer en was het de beurt aan Tijl. Ook Tijl bleef rustig en knalde de bal snoeihard en onhoudbaar in de linkerhoek: 4-4. De spanning nam nog verder toe. De vijfde strafschop van De Foresters werd niet benut. Voor de tweede keer in de serie kon BFC nu toeslaan. Abel mocht het vonnis voltrekken, maar een goede redding van de keeper voorkwam dat. De stand bleef 4-4. Op naar de volgende speler. Nu was het de beurt aan Mees. Nadat De Foresters de strafschop benutte lag de druk weer bij BFC. Mees moest scoren om in de race te blijven en deed dat ook knap: 5-5. De laatste veldspeler was nu aan de beurt. Doordat De Foresters weer wist te scoren lag de druk weer bij BFC. Nu was het de beurt aan Sem om BFC in de race te houden. Wat een druk komt er dan op de schouders van de spelers. Ga er maar aan staan. Naarmate de serie langer duurt neemt de spanning ook steeds verder toe en niet alleen bij de spelers. Ook bij de ouders en andere supporters van BFC was de spanning te snijden. Maar ook Sem bleef rustig onder de druk en krulde zijn strafschop beheerst in de rechterhoek van het doel: 6-6. Nu alle veldspelers hun strafschop hadden genomen was het de beurt aan de keepers. Hoe lang ging deze serie wel niet duren……….?
De keeper van De Foresters was aan de beurt voor zijn strafschop. Keeper tegen keeper; wat een mooi duel. Waar de keeper van De Foresters goed bleek in het verdedigen van zijn doel was hij toch iets minder in het nemen van een strafschop. Ook nu bleek Seth een penalty killer te zijn, hij stopte de strafschop! Zou het dan Seth zijn die BFC naar de finale ging schieten? Jawel hoor, Seth bleef ook ijzig koel onder de druk en kon het derde maal voordeel wel benutten. Met een droog en hard schot scoorde Seth de 7-6 en schoot BFC naar de finale; wat een ontlading en opluchting!

Nooit voor mogelijk gehouden dat een voetbalteam van 8 jarige jongens zo’n thrillerachtige wedstrijd zouden kunnen spelen. Het leek wel een script voor een spannend jongensboek of film. Dat belooft wat voor de finale! Een finale die op neutraal terrein wordt gespeeld en wel op 16 mei in Uithoorn bij het complex van Legmeervogels. Tegenstander: sv Nieuw West (waar Messi junior blijkt te spelen). Schroom dan ook niet om de jongens van de F1 te komen zien in hun KNVB beker finale tegen sv Nieuw West en vooral ook om hen aan te moedigen. De spelers van de F1 zullen er alles aan doen om voor BFC geschiedenis te schrijven. Nog niet eerder is het een BFC F team gelukt om in de eerste (en hoogste klasse) van regio West 1 een KNVB beker finale te spelen. Wat zou het dan ook mooi zijn om die KNVB beker te winnen. Graag tot de 16e mei bij de finale!