Even voorstellen: Wim van Kippersluis

Wim van Kippersluis is het nieuwe hoofd jeugdopleiding bij BFC. En bij een nieuw gezicht hoort uiteraard ook een stukje op de website. Wim stelt zichzelf voor:

WimvanKippersluisMijn naam is Wim van Kippersluis, 30 jaar oud en woonachtig in Hilversum. Door een chronische blessure ben ik helaas niet meer actief als voetballer, maar vind ik sporten nog steeds leuk om te doen in de vorm van triathlon (zwemmen, fietsen, hardlopen). Maar mijn hart ligt bij de sport ‘voetbal’.

Al snel werd duidelijk dat actief voetballen voor mij niet lang haalbaar was. Toch heb ik zo veel als mogelijk uit mijn actieve voetbalcarrière gehaald door bij sv Huizen en FC Hilversum in de hoofdklasse te spelen. Mijn hoogtepunt was het Nederlands Amateurelftal (inmiddels bestaat dit team niet meer wegens bezuinigingen bij de KNVB). Ik heb met en tegen goede voetballers mogen spelen op mooie plekken in Europa. Maar met de wetenschap van een korte voetbalcarrière ben ik op relatief jonge leeftijd mijn trainersdiploma’s gaan halen. Met als voorlopig resultaat mijn UEFA trainer-coach 1 diploma.

Inmiddels al bij verschillende clubs (Wasmeer, Nederhorst, V.V.I.J) verschillende jeugd- en seniorenteams mogen trainen. De kernwoorden waar ik als trainer, maar ook als hoofd jeugdopleiding voor sta is: structuur, samen en ontwikkelen. Deze woorden zijn in mijn ogen leidend om de jeugd van BFC naar een nog hoger plan te tillen. Hoe dat er allemaal precies uit gaat zien daar gaan we de komende tijd al druk mee aan de slag. Maar een gegeven is dat ik regelmatig op het veld te zien zal zijn om met spelers en/of trainers aan de slag te gaan. Ik hoop zo snel als mogelijk met iedereen kennis te maken binnen BFC. Ik heb er in ieder geval heel veel zin in!

Tot snel bij BFC!

 

Wim van Kippersluis